Vad är Pop-up-displayer?

Ett pop-up display är ett litet fönster som öppnar upp på toppen av ett annat webbläsarfönster. Normalt är pop-up-displayer relaterade till någon form av reklam, antingen för en produkt eller en annan webbplats. Kan dock pop-up-displayer varning också användaren att ett fel eller annan typ av meddelande i samband med hans eller hennes personliga datorns operativsystem.

Pop-up-displayer brukar täcka en del av fönstret som användaren fungerar. Många reklam pop-up-displayer funktionen false "nära" knappar, som när de aktiveras, öppnar ännu en pop-up-display eller ens en helt ny reklam fönster. Annonsörer använder ibland denna metod för att "fälla" för användaren, och vissa av de sidor som de länkar till är nästan omöjligt att avsluta. Vissa annonsörer använder också en så kallad pop-under displayen-det vill säga ett nytt fönster som öppnas upp under det aktiva fönstret. Pop-i displayer är mindre besvärande att pop-up-displayer, men eftersom de bara upptäcks när användaren stänger webbläsaren, kan de stå öppen för betydligt längre tid och är svåra att spåra.

Pop-up-displayer är skapade med JavaScript och oftast genereras av ägaren till den webbplats som användaren besöker. Pop-up-displayer kan också vara resultatet av någon form av adware program som har installerats på användarens dator, antingen genom val eller smyg. I början av Internet, som används webmasters inbäddade bannerannonser att generera inkomster till stöd för sina webbplatser. Eftersom datoranvändare blev savvier och började ignorera dessa banners, började annonsörerna betalar mindre för klick-igenom och intäkter minskade. Pop-up-displayer var en naturlig utveckling av bannerannonser, och de kan fortfarande vara en lukrativ inkomstkälla.

Nästan så snart som pop-up-displayer började visas på datorskärmar, företagsamma mjukvaruingenjörer började utveckla verktyg för att blockera dem. Tidigt har flera stora webbläsare, inklusive Opera och Mozilla, kan helt blockera pop-up-displayer för sina användare. I slutändan varje större webbläsare, med undantag för Internet Explorer, hade denna teknik på plats. Slutligen, år 2004, ingår Microsoft en popup-blockerare för Windows XP att om aktiverad, effektivt blockerar pop-up-displayer för användare av Internet Explorer. Fortfarande många datoranvändare upptäcker att popup-blockerare hindrar normal användning och ofta stänger av blockeraren när du besöker vissa webbplatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.