Vad är Office etik?

Office etik kan hänvisa till en uppsättning regler och värderingar och regler som härrör från dem, som bidrar till att bestämma rätt val och beteende på kontoret inställningen. Dessa kan vara olika beroende på varje kontor och är mest baserat på de kärnvärden kontoret vill uttrycka och vill anställda att följa. Många saker kan ingå i tjänst etik eller vissa företag inte tydligt dra ut en etisk policy. Den senare inriktningen kan ibland leda till problem och anställda kan komma att fatta sina egna beslut när de ställs inför etiska dilemman, eftersom dessa etik inte alltid i linje med personliga moraliska hållning.

De vise företag tenderar att skapa värden som man vill de anställda att förstå och följa, och på toppen av detta får de ange regler varför det inte finns moraliska beslutsfattande behövs. Om en central värdering är att göra vissa att alla arbetstagare trivs på arbetsplatsen, till exempel en regel som kan följa någon värva för externa produkter på arbetsplatsen. Detta kan ge besvär i vissa anställda, vilket gör dem känner att de inte kan undkomma en försäljning miljö under arbetet och företaget kan svara genom att förbjuda ett förfarande som skulle strida mot ett av sina kärnvärden.

I samma grundläggande värde, kan kontoret etik berätta för folk hur man ska bete sig mot varandra. Det är uppenbart, att se människor bekvämt sätt att behandla varandra med respekt, inte värva andra för sexuell aktivitet eller romantiska förbindelser, som är ansvarig för arbetet så att den inte överförs till andra, och att hålla arbetsplatsen ren. En hel del regler kan genereras från grundläggande kontor etik, eller vissa företag förväntar anställda att sluta regler från grundläggande antaganden om hur ett företag definierar vad som är bra eller moraliska.

Det finns vissa kontor etik som gäller för nästan alla kontor, åtminstone i teorin. Det brukar anses fel att göra saker som tar kontorsmateriel för hemmabruk, för att uttrycka råhet, på telefon eller personligen, till kunder, och /eller att bete sig på ett sätt som strider mot regionala sysselsättningen lagar. Dessa beteenden kan leda till antingen varningar eller bränning, beroende på missbruk förevigat.

Andra verksamheter som, åtminstone, passa alla inkluderar användning av arbetstid för att utföra personliga företag, som exempelvis skicka e-post vänner, som bidrar till en Facebook ® sida, eller ringer rikssamtal till familjen. Vissa kontor kan tillåta några av dessa verksamheter till en viss grad. Inte alla gör det, och dessa beteenden kan tjäna skarpa tillrättavisningar eller eventuell uppsägning.

Eftersom kontoret etik kan bara tänka på i exempel form, det är bra för de anställda att förstå ett företags etiska kod och kärnvärden när först få ett jobb. Det bör noteras att inte alla kontor följer ett antal definierade etik, och detta kan vara ganska lätt att säga i början dagars anställning. Flagrant förakt för etik av anställda och arbetsledare föreslår koden verkligen inte fungerar och kanske kan bortse från den nyanställde. Å andra sidan, en person bryter mot en kod inte föreslå ett helt kontor gör, och bör inte tas som exempel för hur man uppför sig på arbetsplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.