Vad är Office Hoteling?

Office hoteling är en typ av kontor setup som betonar att dela istället för dedikerade utrymme. I en traditionell installation av Office kommer varje kontorist har normalt sitt eget kontor, skrivbord eller skåp, komplett med bilder på sin nära och kära och annat som kan anpassa sin plats. Ofta kommer den traditionella kontorsarbetare har också sin egen telefon och dator. Med hoteling, är det tvärtom. I en sådan inställning, varje arbetstagare reserver dessa och andra resurser på ett behov när det behövs.

Office hoteling innebär ofta att arbetstagare har möjlighet att arbeta från vilken plats de vill. De kan slutföra arbetsuppgifter hemifrån och på vägen. Beroende på vilken jobb krav, de kan genomföra även arbetsrelaterade uppgifter samtidigt att ligga på en strand eller småätande på lokal matställe. Sedan, när de behöver tillgång till företagets utrustning, t. ex. datorer, eller filer och andra resurser, schemalägga de helt enkelt tid att gå in på kontoret och ta hand om uppgifter där. Ett kontor arbetstagare kan välja att boka en arbetsstation, kontor, utrustning, eller resurs för en timme, en hel dag eller ens en komplett arbetsvecka, beroende på kraven på hans jobb.

Kontoret hoteling setup kan fungera bäst för anställda som är sig självt, och inte behöver en handledare tittar över axeln hela tiden. Detta kan vara ett särskilt fördelaktigt konfiguration för en säljare som tillbringar sin mesta tid på vägen än behöver en hemmabas att återvända till då och då. Dessutom kan de i områden som redovisning, projektledning och konsulttjänster göra bra med kontor hoteling medan någon med en stor mängd administrativa uppgifter att ta itu med kan finna denna konfiguration svårt. I företag som skapar kontoret hoteling uppställningar kan administrativa anställda ska kunna upprätthålla tjänstgörande status och ge stöd till de övriga anställda som enbart besöker kontoret från tid till annan.

Även kontor hoteling kan hjälpa företag spara utrymme och undvika slöseri med resurser på anställda som inte behöver dem varje dag, är det inte utan en nackdel. Vissa kritiker av denna typ av kontor organisation menar att det urholkar bolaget och laganda, som anställda inte ser varandra regelbundet eller fungera som en enhet. Vissa säger att det även kan hämma produktiviteten, som vissa anställda kan ha svårt att arbeta och vistas på uppgiften i icke-traditionella arbetsmiljöer. Å andra sidan anser en del kontor hoteling faktiskt kan förbättra kommunikationen och ge medarbetarna en större uppskattning för den tid de spenderar på kontoret tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.