Vad är HRIS systemet?

Human Resource Information System, som oftast hänvisas till som HRIS systemet är en databas som utformats för att spåra alla typer av personal information. Eftersom HRIS systemet kan anpassas för att passa valfritt antal personalbehovet är det möjligt att anpassa systemet till alla företags eller en inställning. Den HRIS systemet kan sådana uppgifter som att identifiera och spåra kontakter med sökande, upprätthålla viktiga uppgifter om status för varje anställd i bolaget, och i allmänhet göra processen personalförvaltning mycket lättare att underhålla.

En av de mest attraktiva delar av HRIS System är enkel anpassning. Det är möjligt att göra systemet så omfattande som arbetsgivaren vill. Detta sker genom att identifiera och lägga till specifika moduler i systemet och aktivera funktioner som är förknippade med varje modul. Till exempel, om HRIS systemet måste hålla reda på utbildning funktioner för nyanställda och nuvarande anställda, makes den planering mjukvarumodul det möjligt att planera den övergripande utbildnings program och även hålla reda på som har deltagit och avslutat varje avsnitt i programmet .

HRIS systemet kan hantera alla typer av Human Resource funktioner. Förmågan börja med rekryteringsprocessen, vilket gör det lätt att spåra sökande från inlämnandet av den första ansökan hela vägen genom erbjudande om anställning. När det gäller anställdas rapportering kan HRIS uppdatera information om anställdas utvärderingar, ansökt om förflyttning till en annan avdelning eller ett i hus ansökan om befordran. Dessa typer av rapporteringsfunktioner gör det möjligt för en användare av HRIS system till att komma och se en komplett historia av en viss arbetstagare vid tidpunkten för ansökan igenom alla erbjudanden, utvärderingar och löneökningar. Systemet kan även användas för att identifiera produktivitet utmärkelser utfärdas till arbetstagaren, samt eventuella bonusar som kan bero på den anställde som en följd av deltagande i en förtjänst program.

Det är inte nödvändigt att aktivera alla modulerna i HRIS systemet under den första installationen. När företaget växer och utbudet av Human Resource funktioner börja expandera, är det möjligt att aktivera ytterligare moduler på ett behov grund. Detta gör systemet att växa med företaget och fortsätta att hålla processen personalförvaltning enklare även när verksamheten expanderar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.