Vad är Dental Keramik?

När tänder är missfärgade, svag, eller trasiga, tandläkare använder ofta olika typer av dentala keramer att återställa eller ersätta dem. Det finns ett stort utbud av dentala keramer finns även kronor, broar, skalfasader och proteser. Varje typ är gjord speciellt för en enskild patient av en tandtekniker. Teknikern använder en form från patientens tandläkare att säkerställa att varje byte är korrekt monterad. Alla dentala keramer skrivs ut och som införts av protetiker-tandläkare som specialiserat sig på att ersätta och restaurering av tänder.

Om en person har skadat en tand, kan hans eller hennes tandläkare ordinera en krona. Kronor är en typ av tandvård keramik som passar över den befintliga tanden och hjälper till att skydda den. En krona kan också förskrivas för att skydda en svag tand från skador. Missfärgade eller deformerade tänder kan också utnyttja kronor. Om en hålighet är så allvarlig att det inte finns tillräckligt tand kvar efter fyllningen är placerad, kan en krona också införas för att skydda tanden.

Saknade tänder kan orsaka ansiktsmusklerna att SAG och kan orsaka förändringar i tal och svårigheter att äta. De kan också få ångra stress på kvarvarande tänder. För att åtgärda detta, tandläkare använder dentala keramer som kallas broar. Broar, även kallade partiella proteser, finns en rad med falska tänder som genomkorsar området saknade tänder. Med de flesta broar är kronor placeras över tänderna runt området för saknade tänder. Bron är sedan klistrat på kronorna för att ge stöd.

Ålder, sjukdom eller skada kan orsaka en person att helt förlora sina tänder. Proteser är en flyttbar uppsättning tänder görs för en viss patient. Både konventionella och omedelbara proteser finns tillgängliga för tandläkare att föreskriva. Med konventionella proteser, kommer läkaren att ta bort alla kvarvarande tänder, vänta tills tandköttet har läkt, och sedan placera tandproteser. Tandläkare kan även passa och mäta tandköttet innan tänderna tas bort så att patienten kan ha proteser omedelbart. Nackdelen med omedelbar proteser är att tandköttet kan krympa efter läkning och proteser kanske inte får plats och över tiden.

fanerytor är dentala keramiska material som används kosmetisk tandvård för att fylla i luckor i patientens mun eller för att täcka missfärgad eller dåligt formade tänder. Fanér är tunna mössor placeras över en patients befintliga tänder så att de ser vitare eller shapelier. Processen att installera ett faner vanligtvis är en oåterkallelig en. Anledningen till detta är att en patients befintliga tänder måste in i för att klara den nya täcker. Dricka färgning vätskor som te och kaffe kan vara förbjudet för dessa patienter eftersom de kan definitivt färga faner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.