Vad är Dematerialisering?

Även känd som DEMAT är avmaterialisering en process som rör sig bort från användning av fysiska handlingar för att upprätthålla ekonomisk bokföring. Istället gör avmaterialisering användning av elektronisk registerhållning verktyg för att hålla reda på alla typer av finansiella transaktioner. De olika dokument som kan effektivt behandlas med program omfattar det mesta från grundläggande bokföring till aktiebrev.

En av de stora fördelarna med detta system för elektronisk bokföring är att behovet av att fysiskt lagra kopior av balansräkningar och andra räkenskapshandlingar inte längre existerar. Tack vare scanning teknik är det även möjligt att göra elektroniska kopior av det stöd handlingar som ger referenser till poster i den elektroniska redovisningen. Allt kan hållas med lätthet på en hårddisk eller server. För att skydda mot förlust eller korruption, kan säkerhetskopiera filer lätt göras och lagras på annan plats.

Tillsammans med grundläggande räkenskaper, gör avmaterialisering det också möjligt att göra sig av med behovet av fysiska aktiebrev. Den elektroniska kopior av bestånden kan arkiveras för enkel hämtning. I händelse av att lagerhållare i behov kopior av lagren snabbt kan de nås och skickas med elektroniska metoder, såsom e-post eller en skyddad FTP-överföring.

Dematerialisering gör det också möjligt för auktoriserade personer att arbeta med samma dokument samtidigt. Med fysiska bokföring metoder är det ofta svårt för två personer att arbeta på böckerna på en gång. När redovisningen processen är helt elektronisk, kan flera människor har olika funktioner på samma gång. Det är möjligt för ett lag att skapa nya fakturor, betalningar post fått för tidigare fakturor, och förbereda ett antal olika rapporter alla på samma gång.

Det råder ingen tvekan om att processen för avmaterialisering kan få användare på flera sätt. Dokumentation kräver mycket mindre plats, kan nås enkelt från avlägsna platser, och tillåter flera användare att få tillgång till redovisningen böcker samtidigt. För närvarande finns det avgiftsbelagda samt gratis redovisning och spela in program paket som kan hjälpa alla företag eller organisationer för att uppnå en fullständig status avmaterialisering med lätthet. När det gäller bokföringsprogram finns även online produkter som ger en individ eller ett företag att fastställa en uppsättning av virtuella böcker. Tryggt lastas på servrar för produkten, auktoriserade personer kan komma åt och arbeta med uppgifter från alla platser med en aktiv internetanslutning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.