Vad är County planering?

län planering är en form av fysisk planering som sträcker sig över ett område med en hela länet. En län planering avdelning övervakar vanligen någon typ av utveckling eller markanvändning utanför införlivas områden, med avdelningar stadsplanering hantering planeringsfrågor inom dessa områden. Stad och län planering avdelningar arbetar ofta tillsammans för att utveckla en sammanhållen plan och ta itu med särskilda problemområden, t. ex. begränsade vattenförsörjning, oro urbanisering, eller bygga på en flodslätt.

Inom ett län planering byrå , arbetar för att skapa en ram för grevskapet som visualiserar det bästa sättet på vilket land kan användas. Denna ram är konstruerade för att eventuell tillväxt och spridning, acceptera att markanvändningen sällan är statisk. Målet är att skapa en sammanhållen plan som främjar smart tillväxt och intelligenta beslut byggnad, snarare än att låta slumpartat markanvändning att uppstå.

County planeringsavdelningar typiskt fastställa zonindelning beteckningar och skapa zonindelning kartor som används för Vid beslut om hur mark ska användas. Till exempel kan ett område på landsbygden ges landsbygden zonindelningen, som begränsar tätheten och utesluter inrättandet av fabriker och lager. Omvänt kan en landremsa på kanten av en införlivas området vara regionkod lätt industri, tillåter företag att etablera ljus industriell verksamhet i närheten av en stad.

Vid utvecklingen zonindelning beteckningar, län planerare tänka på hur marken används för närvarande, typ av användning som marken kunde motstå, och preferenser medborgarna. I ett område med begränsad vattenförsörjning, till exempel gett hög densitet bostads zonindelning eller tunga industriella zonindelningen skulle vara oklokt, eftersom det inte skulle vara tillräckligt tillgängliga vattenresurser för att uppfylla användarnas behov. Likaså människor som lever i en liten landsbygd där varje hem är på minst två hektar kanske inte välkommen tät utveckling, eftersom det skulle vara av karaktär för deras gemenskap.

County planering kontor är i allmänhet en del av länsstyrelsen. Deras tjänstemän kan väljas eller utses, beroende på de lagar som de är verksamma. Utbildningskraven för att arbeta på ett län planering provision varierar. I vissa regioner kan län planerare ha college grader i ämnen som markanvändning, miljöetik, och allmän ordning, medan andra kan de helt enkelt vara väl etablerade medlemmar i en gemenskap som är förtrogna med lokala frågor.

Vissa åtgärder utförs av länets planerare är: miljöundersökningar, zonindelning tillämpning och utveckling av långsiktiga markanvändning för länet som helhet, samt särskilda grupper.

>


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.