Vad är Arbetsplats missbruk?

Definiera arbetsplatsen missbruk kan variera från expert till expert, men de flesta är överens om att det är alla åtgärder som skadar den känslomässiga eller fysiska välbefinnande för arbetstagaren. Arbetsplats missbruk kan säkert omfatta fysiskt våld eller trakasserier som fysisk karaktär som olämpliga rörande. Missbruk har ofta en mycket bredare definition är dock inklusive hot, mobbning eller verbala trakasserier. Ofta kan de beteenden som orsakar en arbetstagare att känna sig attackerad eller osäkra anses arbetsplats missbruk.

Arbetsplatsen övergrepp är ett vanligt problem i näringslivet. Stöter på obehagligt eller till och med skadligt beteende på arbetsplatsen är ett vanligt problem för många arbetstagare. Oavsett om missbruk kommer i en fysisk eller psykisk form är det viktigt att förstå de rättigheter en person har som anställd och en människa, och ansvaret för ett företag att skydda sina anställda.

Verbal aggression eller trakasserier är ofta svårt uttryckligen att beskriva, som till viss del är det ett subjektivt begrepp. Medan en del arbetstagare kan hitta ett skämt eller berättelse harmlöst och roligt, andra arbetstagare kan se det som missgynnas på något sätt och olämpliga för arbetsplatsen. Ordentligt utbildningsövervakare i konflikthantering kan bidra diffusa situationer som slutar i anklagelser om verbala övergrepp. Även offrets känslor aldrig bör beaktas, en välutbildad konflikt chef bör kunna farkoster en lösning som håller alla innehåll.

De flesta länder erkänner en medborgarnas rätt till en säker arbetsplats. Trakasserier och övergrepp är inte mer juridiska eller rättvist, eftersom det förekommer i en verksamhet. I själva verket kan företag bli föremål för rättstvister om de medvetet tillåter arbetsplatsen missbruk. Innan de accepterar att arbeta på ett företag, ta en ordentlig titt på företagsnivå material för att se sin politik beträffande en säker arbetsplats. Var inte rädd att ställa frågor om vad beteende är tillåtet och inte, om arbetsplatsen tillåter missbruk, är det bättre att ta reda på innan den skadade eller skadas på något sätt.

En form av arbetsplatsen övergrepp som är svår att klassificera är ofta som strukturella eller makt missbruk. Denna typ av missbruk uppstår när en överlägsen frågar en anställd att utföra ett olagligt eller oetiskt jobb genom att utlova gynnar eller hotar att skada den anställdes ställning i företaget. Detta är en mycket farlig form av arbetsplatsen missbruk, eftersom det kan leda till allvarliga konsekvenser om den anställde samtycker. Strukturella missbruk bör rapporteras till en person som ansvarar för missbrukare, eftersom det kan leda till våldtäkt, utpressning, eller till och med fängelse för den anställde helt enkelt att försöka hålla ett jobb.

För att minska olyckor på arbetsplatsen missbruk, är det viktigt att ett företag har en tydlig och verkställt politik när det gäller säkerheten på arbetsplatsen. Vissa företag kan registrera anställda i känslighet utbildning eller anti-våld fortbildning som garanterar att varje medarbetare har en tydlig uppfattning om vad som utgör missbruk och hur det kan förebyggas. Genom att stoppa övergrepp innan det börjar genom tydlig policy och utbildning, kan ett företag ge en säker arbetsplats samtidigt förhindra eventuellt kostsamma stämningar skulle missbruk förekomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.