Hur kan jag få publicerat?

någon blivande författare kan intyga, att få ditt arbete publiceras kan vara en skrämmande utmaning. För varje en tidskriftsartikel, roman, novell eller dikt publicerades i världen idag kan det finnas tusentals inlägg som inte riktigt klarar sig vidare. Mäta exakt vad en redaktör eller utgivare vill ha är en konstform i sig, och en av de bästa kompetens att ha när han försökte få publicerade är tålamod. Ibland är det helt enkelt en fråga om rätten bit nå rätt redaktör eller utgivare i rätt tid.

Historien är fylld med berättelser om kända författare som tillbringade år försöker få sina arbeten publiceras, endast avvisas om och om igen. Många av dagens mest kända litterära verk publicerades av tjugonde eller trettionde redaktör att faktiskt läsa manuskriptet. Få något publicerades i dagens konkurrensutsatta skriftligen område bör ses som ett lovvärt prestation.

Ett sätt att bli publicerad är genom en skriftlig tävling, som ofta kallas ett skriftligt konkurrensen i länder utanför USA. Skriva tävling sponsorer kan begära en inträdesavgift eller ett specifikt tema för synpunkter, men de flesta levererar vad de lovar till vinnarna. Priset för att i en skriftlig tävling ingår ofta bli publicerad i en samling eller med hela ditt manuskript offentliggöras genom ett litet tryck. Inträdesavgifter hjälpa till att täcka sponsorns kostnader. Många författare som arbetar i marknadsnischer som poesi tycker att det är lättare att få publiceras via SKILLINGTRYCK och full storlek manuskript tävlingar snarare än tillvägagångssätt förlag vanliga med sitt arbete.

Många människor får publiceras för första gången genom att skicka sitt arbete till lokala tidningar, speciellt de alternativa pressar. Tabloidpressen som tillgodoser en yngre demografisk söker ofta ut dikter, noveller, essäer eller yttrande bitar att fylla sina sidor. Organisatoriska nyhetsbrev är också bra ställen att vända sig med korta informativa artiklar eller lämpliga delar av kreativt skrivande. Det är oftast betydligt lättare att få offentliggjordes för första gången på mindre publikationer som behöver bra innehåll från lokala författare. Komma ut och få betalt kan vara två olika frågor, men åtminstone ditt arbete kommer i tryck och alla publicerade klippning kommer så småningom bidra till en aspirerande författare få några välbehövliga trovärdighet.

Ett annat sätt att bli publicerad är att få en förteckning över tidskrifter och förlag behov. Ett bibliotek eller lokala bokhandel måste transportera flera uppslagsverk för författare som vill få publicerade i regionala eller nationella marknader. Dessa böcker är ofta främjas som "Writer's Markets" eller "Poets" marknader "och är oftast ganska omfattande, vilket betyder tjock. Dessa författare "guider bör ge kontaktuppgifter en författare behöver för att kunna skicka ut manuskript. Dessutom bör det finnas information om vad en viss tidskrift behov och rätt format för inlämning. För att få publiceras i en tidning eller tidskrift som anges i dessa böcker kan alla en författare göra är att följa reglerna och hoppas att hans eller hennes verk står ut från de hundratals eller tusentals andra synpunkter som inkommer av redaktören (er). Processen kan ta månader, och ett antal publikationer har en 2% procentsats för godkännanden eller mindre.

Få en roman eller en icke-fiktiva verk som publicerats kan vara ännu mer av en utmaning för en oetablerade författare. Skicka till en liten pressen kan verka som en bra idé, men många av dessa förlag har redan åtagit sig ett antal andra projekt eller kan ha drabbats av allvarliga ekonomiska problem. Att få en roman publicerad av ett stort förlag som Random House ofta beroende av stöd från en litterär agent. Lokalisera och imponerande en etablerad litterär agent kan vara en livslång strävan i sig, men få stora förlag någonsin läst oönskad manuskript från oprövade skribenter. För att få en fullängds manuskript publiceras och distribueras, en litterär agent måste först erkänna sina förtjänster och lobba förlag på uppdrag av författaren.

Det finns alltid ett annat alternativ som finns tillgängliga för författare som vill bli publicerade, men det kan vara kostsamma och mindre tillfredsställande konstnärligt än traditionell förlagsverksamhet. En aspirerande författare kan få ett manuskript publicerades erbjuds av en egna verk eller "fåfänga tryck" företag. Kostnaden för ett manuskript redigeras och formateras faller vanligtvis på författaren själv, och förlaget kan kräva ett minsta antal exemplar innan du beställer en inledande pressen körs. De totala kostnaderna inblandade i en fåfänga tryck kan göra kostnaden för en enskild bok oöverkomliga, men vissa författare hittar de kan ta igen mycket av deras investeringar genom behandlingar och egenreklam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.