Vad gör HR personal göra?

HR personal är proffs som är anställd inom Human Resources (HR) och har praktisk erfarenhet av dess politik och förfaranden. HR personal hjälper till att säkerställa rekrytera och behålla kvalificerad personal inom en organisation, oavsett om det är ett företag, icke-vinstdrivande organisation, eller akademisk institution. HR personal anses vara en viktig investering i en organisation eftersom de hjälper till att minimera personalomsättning, vilket kan dränera en organisation av resurser spenderas på omskolning nya medarbetare. HR personal kan anställas med en organisation för att hantera sina personalbehov, eller anställd med ett rekryteringsföretag som vänder sig till organisationer som outsourca sin tillfälliga personalbehov.

ansvar HR personal som arbetar inom HR-avdelningen i en större organisation är uppdelade efter de olika HR-befattningar. På entréplanet i ett HR-avdelningen är titlar som HR assistent eller HR samordnare . Dessa positioner innebär vanligtvis sådana uppgifter som tar emot och screening meritförteckningar, inrättande intervju utnämningar, inrätta nya medarbetare med erforderligt pappersarbete, och bearbetning medarbetarnas hälsa och påståenden nytta. Även HR samordnare och assistenter kan delta i granskningen av nyanställda, det slutliga beslutet om huruvida de skall göra ett erbjudande om anställning lämnas åt personalledning.

HR personal på högre nivå, såsom HR-chefer eller övervaka och ett nära samarbete med HR-assistenter och samordnare. HR-chefer utveckla strategier för arbetstagarnas beteende inom en organisation, till exempel sexuella trakasserier politik, de anställdas klädsel, föräldraledighet och andra personalfrågor. Förutom att anställningsbeslut, senior HR personal tar också främja remisser från andra avdelningar och bedöma kandidaterna för befordran i enlighet därmed.

Om en organisation har ett relativt litet antal anställda eller en mycket låg omsättning, är det osannolikt att ha en HR-avdelning. I dessa fall kommer en organisation som vänder sig ofta till ett bemanningsföretag, även känd som en headhunter eller rekrytering företag, att anställa, skärm och anställa nya medarbetare för dem. Bemanningsföretag fungera som lagts ut på entreprenad HR avdelningar till andra organisationer, och anställa sina egna HR personal både på in-och hög nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.