Vad är trängselavgifter?

trängselavgifter är ett system som minskar trängseln under rusningstid restiden. Detta system innebär att uttag pendlare i ett särskilt tillägg transportnät under perioder av topp överbelastning. Resor under rusningstid kan sedan flyttas till andra transportmedel eller mindre tider. Denna strategi ger bättre hantering av trafikstockningar på vägarna. När ens en bråkdel av det vanliga antalet fordon tas bort från vägar, kan trafikflödet mycket mer effektivt.

Det ekonomiska skälet trängselavgifter är teorin om att, till ett pris av noll, överstiger efterfrågan utbudet. Om en vara eller tjänst är tillgänglig utan kostnad, människor har en tendens att vilja ha mer av det än vad de skulle om de hade att betala. Använda en tjänst eller bra gratis kan bidra till missbruk och avfall. Trängselavgifter är därför baserad på enkla ekonomiska begreppet ta ut ett pris för en vara eller tjänst som gör det mer värdefullt för användarna. Det är en metod att använda kraften i marknaden för att minska föroreningar och avfall i samband med trafikstockningar.

Denna brist åtgärdas genom att ta ut ett jämviktspris. Ett jämviktspris är marknadens pris som leverans av en punkt är lika med det belopp som krävs. Avgifter genomförs på förare med ökad tilläggsavgifter under rusningstid restider att göra pendlare mer medvetna om de överbelastningar de bidrar. Liknande teknik används i andra branscher, och förklara variationen i telefon och priser för el, till exempel.

Många städer i världen, inklusive några i USA, har redan framgångsrikt genomfört denna metod för att minska under trafikintensiva timmar. Trängselavgifter program kan också använda pengar som samlas in för att förbättra transportsystem, inklusive kollektivtrafik-och cykling. Detta ger pendlare andra transportalternativ som i slutändan kan balansera transport lasten.

Även om trängselavgifter är allmänt accepterat, det finns kritiker som menar att prissättningen är inte rättvist och lägger en ekonomisk börda för närliggande samhällen. Dessutom har kritiker ansåg att det låga priset metod har en negativ inverkan på närliggande detaljhandeln och på den ekonomiska hälsan i samhället. De hävdar att trängselavgifter är helt enkelt en annan skatt.

Trots sin kritik anhängare av trängselavgifter säga att denna metod faktiskt sparar skattebetalarna pengar. Vissa transporter ministerier uppskattar att trafiken förseningar och trängsel kostar faktiskt folk pengar i förlorade löner och gas. Peak-timmars avgifterna kan bidra till att avskaffa detta avfall. Litteratur antyder att de flesta ekonomer är överens om att vägavgifter är en ekonomiskt effektiv metod för att minska trafikstockningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.