Vad är presentreklam?

Det finns många sätt att annonsera eller marknadsföra en produkt eller tjänst och en av de viktigaste sätten detta sker är genom att använda presentreklam. Dessa är produkter eller varor som på ett eller annat sätt styra sina mottagare till ett visst varumärke, företagsnamn eller slogan. Några av de mest använda presentreklam är pennor som är märkta med ett företag eller en produkt logotyp, men det finns många fler. Presentreklam brukar ges bort gratis.

Det huvudsakliga syftet med att ge presentreklam till konsumenterna är att få dem att köpa den utannonserade produkten eller tjänsten. Det finns en relativt god framgång för företag när dessa punkter jämfört med andra typer av reklam. En annan typ av reklam som är populärt, till exempel, är kupongen, som lockar kunder genom monetära rabatter. Det har visat sig att kunderna är mer benägna att svara på presentreklam än kuponger och andra former av reklam.

reklamgåva industrin expanderar på grund av den stora andelen framgångsrika i samband med PR-giveaways. Företag i branschen kommer i allmänhet att tillverka eller importera gåvor, dekorera dem med en logotyp och sedan leverera dem till deras avsedda bolaget på begäran. Ett företag kan även tillverka sina egna PR-produkter, vilket är särskilt effektivt när gåvan är faktiskt ett prov av produkt som företaget tillverkar. Efter det finns det en mängd olika sätt att få produkterna i händerna på konsumenterna, till exempel vid mässor, genom post, och direkt i en butik, för att nämna några.

Det finns många fler typer av presentreklam än bara pennor. En annan populär typ av PR-gåva är ett PR-shirt. När bärs av konsumenten, tjänar den som extra reklam samt fungera som en gratis gåva. Liknande objekt bildekaler, eftersom deras ändamål den är avsedd att sätta på displayen där många människor kan se dem och bli informerad om produkten. Dessa några få repor bara ytan av de produkter som kan ges bort kampanjer och andra populära promo presenter kan kaffe muggar, nyckelringar, kuddar noteringen och många fler eftersom praktiskt taget allt kan förses med en logotyp och givit bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.