Vad är mode reklam?

Fashion reklam är en filial inom reklam område som fokuserar på att skapa kampanjer för modeindustrin. Modeindustrin har ett antal unika behov från en PR-perspektiv vilket kan göra det utmanande och spännande att arbeta för som annonsör, och några av de mest kända reklamkampanjer i historien har varit kampanjer för stora modehusen. Mode reklam avses även reklam för kläder, väskor, skor och liknande produkter av modehus tillsammans med hög slut parfymer.

Målet för mode-reklam är att ansluta potentiella kunder med varumärket, liksom med andra former av reklam. Som med andra märken, annonser sätt främja en livsstil lika mycket som produkten, undervisning konsumenterna att associera ett visst märke med en viss livsstil och social klass. Tonen och innehållet i annonser kan variera beroende på vilken marknad företaget försöker rikta, från mycket rika individer till människor med lägre disponibel inkomst som fortfarande kan vara en värdefull kundbas.

Skriv ut reklam förekommer i många tidningar och vissa tidningar i de större mode marknader som New York och Paris. Mode reklam kan också finnas i form av tv-reklam, skyltar, och så vidare, och många hus mode, förlitar sig på fri publicitet som kommer från att se sina produkter på kändisar och uppmärksammade personer i nyheterna. En designer som får sina kläder på film starlets gick nedför den röda mattan vid Oscarsgalan, till exempel, kommer att se en uptick efterfrågan från människor som ser designerns kläder, skor och accessoarer som smycken och väskor.

Förutom att arbeta med modehusen som Gucci och Yves St Laurent, mode annonsörer också arbeta med återförsäljare som bär kläder och tillbehör. Butiker som Saks Fifth Avenue och Bloomingdale's utnyttja mode-reklam för att marknadsföra sig själva och de produkter de säljer. Nedre varuhusen kan också använda mode-reklam för att försöka fånga botten av marknaden för kläder och accessoarer. Oavsett hög eller låg slut, varuhus vill presentera konsumenterna bilder av en specifik livsstil, med annonser som berättar en historia att vädja till konsumenterna och uppmuntra dem att köpa företagets produkter.

Ofta är mode reklam starkt kopplade till sexualitet. Lättklädda kvinnor i suggestiv innebär ofta förekommer i annonser för modeindustrin, om de saluför klänningar, parfym, eller något annat och typ av modeller kan användas i tryckta annonser eller reklam för att skapa suggestiva bilder. Några annonskampanjer har passerat rader i vyn av kritiker, och har genererat en hel del kontroverser från personer som anser att sådana annonser är olämpliga, särskilt när de kan ses av yngre barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.