Vad är livscykelkostnader?

livscykelkostnader (LCC) är även känd som vaggan-till-graven kostar. Syftet med denna typ av redovisning är att tillhandahålla ett komplett register över alla kostnader i samband med produkten eller tjänsten. Denna typ av kostnad är vanligt förekommande i tillverkning, produktutveckling, konstruktion och mjukvaruföretag.

För att kunna följa livscykelkostnader måste redovisningssystem konfigureras eller inrättats för att hantera denna typ av redovisning i förväg. I de flesta bokföringssystem, det finns en standard uppsättning allmänna huvudbokskonton som används för att spåra kostnader och intäkter. Livscykelkostnaderna och kräver att det skapas ytterligare, icke-standardiserade huvudbok konton. Syftet med dessa konton är att gruppera liknande kostnader tillsammans för korrekt rapportering, utan att blåsa finansieringsöversikten rapporteringen.

Många företag kombinera livscykelkostnaderna redovisning mer standard för kostnadsredovisning. I denna redovisningsmetod, centra kostnader och profil center används för att spåra verksamhet som rör en specifik produkt eller kategori. Till exempel, om en kosmetisk Företaget utvecklar en ny hudkräm kan de skapa ett kostnadsställe för att spåra alla kostnader i samband med det ursprungliga utvecklingen i en unik kostnadsställe.

Om produkten är framgångsrik och går från utveckling till produktion, kan de skapa en annan kostnadsställe att spåra aktivitet i detta skede av processen. När posten är tillgänglig för försäljning och distribution, kan de använda en annan kostnadsställe för att spåra denna verksamhet. Denna metod har fördelen att spåra kostnader i de olika stadierna, hjälpa personalen att fokusera på den löpande transaktioner.

För att förena dessa olika kostnadsställen för att ge en helhetssyn på livscykelkostnaderna för produkten, kan företaget använda antingen grupper kostnadsställe eller sub-huvudbokskontona. Båda metoderna är bra, så länge som det tillämpas konsekvent för transaktionerna. Om företaget beslutar att ändra sin metod, en hela projektet kan bli tvungna att översätta före transaktioner till det nya systemet och se till att alla värden förena.

redovisningssystemet är oftast anpassade för att ge en rad rapporter för att spåra livscykelkostnaderna. Dessa rapporter omfattar i flera år tidsperioder, eftersom processen att skapa en ny produkt, ta med den till marknaden, och då går i pension är det ganska lång. Granska standard redovisningsrapporter som följer med din bokföring och sedan utveckla specifikationer om vad som krävs för att uppfylla dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.