Vad är leasing av utrustning?

leasing av utrustning är behandlingen av säkra användning av datorer, maskiner och andra typer av utrustning i form av ett hyresavtal. Genom att ingå ett avtal att använda utrustning för en viss tid, ett företag eller en enskild kan njuta av fördelarna med användningen av detta utan ansvar för ägandet. Ingå en utrustning leasingavtal är särskilt användbart när det behövs en viss utrustning bara är tillfälligt.

Många industrier använder sig av leasing av utrustning. I vissa fall till att välja leasing nödvändiga maskiner och andra komponenter är en idealisk situation för ett nytt företag eller ett etablerat företag med mycket lite rörelsekapital. Hellre än att investera stora belopp av begränsade resurser, leasing nödvändiga komponenter gör det möjligt att säkra mer aktuell utrustning och fokusera på uppgiften att växande verksamheten.

Det finns andra fördelar förknippade med verksamheten eller kontorsutrustning leasing. En har att göra med att betala skatter. Eftersom utrustningen är enbart leasade och inte tillhör den enhet som innehar datorer eller andra maskiner, är verksamheten inte betala skatt på varorna. Detta kan bidra till att hålla skatter till ett minimum, frigöra mer pengar att investera i någon aspekt av att utvidga verksamheten.

leasing av utrustning är också ett enkelt sätt att få tillgång till den senaste versionen, fax och många andra typer av utrustning. Många hyresavtal innehåller bestämmelser som ger äldre utrustning skall bytas ut mot nyare versioner, om båda parter är överens om att utbytet. Detta alternativ kan vara till stor hjälp när ett företag outgrows förmågan hos en äldre del av hyra utrustning och kräver något mer robust att hålla jämna steg med företagets tillväxt.

En annan fördel som har samband med tjänst eller företag leasing av utrustning är enkel ersättning i händelse av ett fel. I allmänhet kommer en utrustning leasingbolaget schema regelbundet underhåll av hyrda maskiner som en del av den grundläggande leasingkontraktet. Men om maskinen misslyckas och det är inte möjligt att hantera reparationer på plats, leasingföretagets vanligtvis kommer att leverera en ersättare utan extra kostnad för hyresgästen. Denna fördel innebär att det finns ett minimum av produktivitet förlorade till följd av uppdelningen.

Det finns andra former av leasing av utrustning som inte är relaterade till allmänna kontorsmaskiner. Det är möjligt att hyra tung gård utrustning samt bedriva medicinsk utrustning leasing. I alla avtal av denna typ, parterna är överens om de villkor och villkoren i kontraktet och är bundna av dessa termer under resten av avtalet. Däremot kan det ursprungliga leasingavtalet rullas in i ett nytt avtal om båda parter är överens om att förändringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.