Vad är ett personalgruppen?

Stora organisationer använder i vanliga personalgrupp som ett sätt att definiera de olika typer av anställda. Utvecklingen av detta begrepp är nära samband med antagandet av mänskliga resurser informationssystem (HRIS), som har revolutionerat personal affärsprocesser inom ett brett spektrum av företag. En personalgrupp används för att uppfylla tre drivande behov: skapa en metod för att identifiera anställda som har särskilda funktioner gemensamt, möjliggöra enklare underhåll, provning och spåra aktivitet i grupp.

När man definierar en personalgrupp, det enklaste sättet att göra detta är att se över den organisatoriska strukturen på en hög nivå. Oorganiserade grupper är ett enkelt ställe att börja, som inom en union grupp, kommer alla anställda har särskilda anställningsvillkor gemensamt. Detta kan omfatta semester rätt, övertid beräkningsregler, avgifter facket och krav på tjänsteår.

Den nomenklatur som används för att definiera en personalgrupp varierar, och beroende på HR programmet på plats, kan det finnas begränsningar i antalet tecken. Vanligtvis flesta organisationer använder akronym för unionen eller det primära ställning beskrivningen att identifiera personalgrupper. Trots att ett antal sekvens kan användas, kan det snabbt bli mycket komplicerat för de mänskliga resurserna personal, data arkitekter, och andra människor som behöver manipulera data.

När de fackliga grupperna tilldelas ett unikt personalgrupp, nästa steg är att definiera grupper för de kvarvarande anställda. Det finns olika metoder används för detta ändamål, beroende på komplexiteten i organisationen. Titta på olika positioner eller befattningsbeskrivningar och identifiera gemensamma nämnare som täcker flera anställda. Dessa gemensamhet bör poster som företaget behöver för att kunna skapa unika rapporter för. Befattningshavare på Vice President och på högre nivå är ofta sammanföras till en personalgrupp.

Undvik att skapa en personal gruppera efter plats eller liknande rapporteringsstruktur. Dessa likheter har redan identifieras genom postadress, indikatorer plats och nummer arbete eller titel. Istället ser en högre nivå, med fokus på liknande förmån plan valbarhet eller uppgifter jobb.

personalgrupper bör organiseras i en struktur som efterliknar den nuvarande organisationsstrukturen så nära som möjligt. Alternativen bör finnas så att rapporter som ska köras för olika grenar av den organisatoriska strukturen, dra flera personalgrupper tillsammans som krävs. Sammanfattande rapporter vanligtvis programmeras att använda en hierarki struktur för att möta dessa behov och kan byggas in rapportering urval skärmar.

Det är viktigt att korrekt identifiera personalgrupper, och förändringar i koncernen gemensamma drag kan ändras en gång och tillämpas på alla anställda i denna grupp. Om exempelvis alla fackligt organiserade personalen är berättigad till en årlig löneökning, då denna förändring kan tillämpas på de särskilda personalgrupp. Detta förenklar programmering, testning, och kommunikationsbehov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.