Vad är ett foto Franchise?

En franchise är ett företag som erbjuder företagare en möjlighet att öppna en ny gren av verksamheten med alla företagslogotyper, affärsmodeller och produkter i utbyte mot en procentandel av månatliga försäljning och vinst. Ett foto franchise är ett företag som tar del i dessa metoder inom fotografi industrin. Det kan gälla företag som är specialiserade på att ta foton, utveckling av foton eller restaurering av bilder. Det kan även omfatta försäljning av foto-utrustning.

En typ av foto franchise involverar försäljning av varor. Detta kan omfatta kameror, stativ, och film för användning av både proffs och fotografer nybörjare lika. Ofta kommer dessa poster att säljas inom en större franchise som också kan vara inblandat i utvecklingen av foton tagna med sina egna varor och produkter från konkurrerande företag.

Den kanske mest kända typ av foto franchise är fotografi studior. Dessa är platser där vanliga medborgare kan gå och få professionell fotografier tagna för potentiella köp bör det finnas några bilder som kunden vill behålla. I jämförelse med att anställa en enskild fotograf och hyra en studio, dessa tjänster är mycket prisvärd. Priser för varierar beroende på specialitet och plats, men finns i allmänhet en bild franchise av denna typ finns för varje budget.

Många Photography Studios av detta slag är specialiserade på en viss typ av foto. Vissa ta bilder för familjer och barn, komplett med rekvisita och bakgrunder roligt. Andra målet kvinnor som vill se ut som de modeller de ser på tidskriften täcker. Studion använder makeup artister och frisörer till makeover kunden och sedan fotografen snäpper bilder att använda som souvenirer.

Andra foton franchisetagare behandlar restaurering av gamla foton. Dessa företag sysselsätter oftast mycket kunnig personal som känner till och använder olika kemiska processer för att återgå i åldern fotografier till sin ursprungliga stater. De kan också sälja varor för att hjälpa konsumenterna bara återställa lindrigt skadade foton själva.

Öppna en bild franchise innebär en initial investering för att bygga eller renovera en butik front, samt för att täcka alla franchiseavgifter krävs av företaget och lager handelsvaror. Även om de initiala kostnaderna ofta är högre än att starta ett liknande företag från grunden, det finns många fördelar med att äga en franchise. Först franchise ägare får använda ett välkänt och respekterat märke som sannolikt redan har en kundbas. Franchise ägare har också den fördelen att verka enligt beprövade affärsmodeller och filosofier som har testats och använts med framgång av moderbolaget och andra franchisetagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.