Vad är en volymrabatt?

En mängdrabatt är en metod som används av säljare och tillverkare att belöna dem som kan köpa i bulk belopp eller i massa mängder. För tillverkare, företag som köper mer av ett objekt brukar få den till ett lägre pris eftersom tillverkaren inte bara är intresserade av att göra en försäljning, men också bli av tillverkade varor. De företag som köper i lösvikt kan ha stora lager där för att lagra sådana varor och kan erbjuda ett lägre pris för konsumenterna. En mängdrabatt för handlarna kan inspirera handlare lojalitet. Om en köpman köper X värdet för en, kan de utbjudas incitament att köpa mer eller få ett lägre inköpspris i framtiden.

Den genomsnittliga konsumenten ser många typer av volymen rabatt på en regelbunden basis. Vanligtvis lager butiker som Costco ® erbjuder varor till lägre priser eftersom de köps i stora kvantiteter. Den största nackdelen med detta är att du kanske måste spendera mer för att rädda några, och ditt hem förvaringsutrymme kan snabbt försämras. Det kan spara lite pengar att köpa konserverad ananas på din lokala lager butik, men du kanske måste köpa åtta till tio burkar för att få detta sparande. Det är bra om du har utrymme, och äter mycket ananas, men inte så stor om du bara äter ananas en gång per år.

En annan instans av mängdrabatt kan förekomma i butikerna. En viss punkt, till exempel underkläder, kan ha ett högre pris för ett enda par, men har ett lägre pris per styck om du köper ett visst belopp. Till exempel kan en lokal butik debitera $ 80-10 amerikanska dollar (USD) för ett par underkläder, men erbjuder fem par för $ 25 USD. Likaså föremål som strumpor eller tee shirts kan säljas i grupper för att ge en större rabatt till köparna.

Konsumenterna kan också hitta en volym rabatt på vissa tjänster eller nöjesställen. Du kan få billigare biljettpriser på bio om du kan få en grupp bland närvaro (vanligtvis minst tio personer). Hos din lokala Chuck E. Cheese ®, kan du köpa paket som spara lite pengar och ge en större mängd video spel polletter om du köper dessa i större mängd. Frekvent användning av tjänster som massage, manikyr, kan garvning tjänster eller storstädning kvalificerar dig för ett rabatterat pris. En yoga studio kan ta ut ett fast belopp om du tar en klass, och en mindre mängd om du betalar för flera klasser i förväg.

Människor kan dra nytta även om de inte köper i lösvikt, om de köper från butiker som köper stora mängder produkter som man vet målprisunderskridande andra handlare. Detta är en av de viktigaste argumenten mot butiker lager typ eller Big Box köpmän. Små handlare och mamma och butiker pop betala mer för objekt och måste ge detta pris till konsumenterna, medan större butiker betala ett lägre pris för samma produkter, eftersom de köper dem i större mängd.

För att kompensera avsaknaden av mängdrabatt, små butiker måste erbjuda något saknas vid en Big Box butik, liksom en högre grad av personlig service. Vissa människor betala ett högre pris om de känner sig särskilt välkomna i en butik eller är väl kända av sina ägare. Men ofta konsumenter är pris driven, och butiker som får en stor rabatt på varor och därmed kunna erbjuda lägre priser, göra så att mindre butiker i konkurs.

Konsumenterna kan ibland påverkas som spenderar mer, spara mer möjligheter volymrabatt. För att spara pengar, det är väl att betrakta varje inköp med tanke på vad du faktiskt behöver. I vårt ananas exemplet ovan du säkert kan få betala ett lägre belopp för ananas per burk, men du får fortfarande betala mer pengar, som inte kan tjäna dig om du aren'ta stort fan av ananas. Grossister också kan köpa fler objekt än de behöver och sedan måste drastiskt sänka priserna när objekt inte säljer bra, ibland lägre än priset på ursprungliga köpet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.