Vad är en vidareförsäljning certifikat?

En återförsäljning certifikat är ett dokument som ett registrerat företag använder när den köper varor för avsikt att sälja vidare. Detta dokument fungerar som ett intyg om att företagare och aktörer inte kommer att använda varor som köpts för personligt bruk i stället för att sälja dem. Det är också avsett att visa att verksamheten inte kommer att använda varorna före sälja dem. Den kan även användas vid inköp av vissa tjänster för återförsäljning.

Utan en vidareförsäljning certifikat, ett företag eller en individ är normalt skyldig att betala moms. Med en försäljning certifikat i handen, kan dock ett företag grossisttjänster varor och vissa tjänster utan att betala omsättningsskatt vanligen krävs i området. För att köpa varor och tjänster utan att betala de normala omsättningsskatten, måste ett företag presentera normalt en vidareförsäljning intyg till säljaren innan du köper poster eller inom en rimlig tid därefter. Säljaren är normalt skyldig att hålla en kopia av intyget till hands för en tid-ofta flera år.

Formuläret en återförsäljning intyg måste ta beror på var företagen ägs och drivs. På vissa platser kan det finnas ett officiellt formulär att fylla i medan andra länder kommer att tillåta brev eller anteckningar. Vissa tillåter även memorandum. De flesta ställen krävs en eller brev till innehåller namnet på köparen och dennes adress samt antalet av hans säljarens tillstånd.

På vissa ställen måste intyget innehålla en beskrivning av varorna eller tjänster köparens planer på att köpa. Dessa intyg normalt också innehålla ett intyg om att rörelsen kommer att förvärva fastigheten för återförsäljning. Ofta "mycket specifika lydelse, exempelvis för återförsäljning" kan behövas också. Intyget skall dateras och undertecknas av någon som är behörig att göra inköp för verksamheten.

För köpare som vill göra flera inköp från vissa leverantörer, finns det ingen anledning att fullfölja en försäljning intyg varje gången. Istället kan säljaren hålla ett intyg för den verksamhet på filen. Om företaget använder en beställning, en representant kan skriva "se beställning" på återförsäljning intyg i stället för att lägga till de varor som intyget. De objekt som är avsedda för återförsäljning skall märkas som sådana på varje beställning, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.