Vad är en löpande balans?

En löpande saldo är summan av medel som finns i en viss kredit eller kontokredit. En balans av denna typ kan vara relaterat till den aktuella fordran på en lokal butik konto, ett kreditkort eller till och med den aktuella summan i en flik sprang på en lokal pub eller krog. Samtidigt kan en löpande balans hänvisa till den mängd resurser som för närvarande ligger i en spar-eller lönekonto, eller någon annan typ av räntebärande investeringar.

Det finns ett antal skäl till att upprätthålla en löpande balans är viktigt. När det gäller balansen på ett checkkonto, kontrollera aktuell status för denna jämvikt då och då gör det möjligt att veta hur mycket pengar som finns för närvarande. Detta gör det möjligt att schemalägga betalning av kommande skulder, samt kontrollera vilka utfärdade checkar och andra uttag har skrivit till kontot. Genom att upprätthålla en korrekt balans, är det möjligt att säkerställa att det finns pengar för att täcka alla uttag och undvika att drabbas av någon typ av påföljd avgifter.

Förutom att se till att checkhäfte är korrekt och aktuell, kontrollera en löpande balans är bra när det gäller kredit-konton. Att veta det aktuella saldot på varje konto gör det möjligt att bestämma din nettoförmögenhet, samt vidta åtgärder för att uppfylla kommande skuldförbindelser i god tid. Övervakning av löpande balans på varje kredit-konto är särskilt viktigt om målet är att komma ur skuld, eller åtminstone behålla det sammanlagda beloppet av skulder under en viss siffra.

En av de vanligaste bekvämligheter som lokala företag utvidgas till stamkunder är fliken. I grund och botten är en flik en löpande balans som är skyldig till den verksamhet som kunden. Arrangemanget omfattar normalt ett förbund av klienten för att betala hela fliken inom en viss tid. Till exempel kan kunden få köra en flik på den lokala baren eller en restaurang med den förutsättningen att fliken kommer att betalas i sin helhet i slutet av veckan. Vid varje tidpunkt kan kunden be om nuvarande ditt saldo och gör betalningar på den balansen.

Som med alla former av ekonomisk redovisning, det mest korrekta sättet att kontrollera om en löpande balans är att föra korrekta journaler. De flesta bokföringsprogram paketen innehåller kalkylblad alternativ för att hjälpa till med uppgiften. Det är möjligt att skapa en balansräkning samt ark detalj i samband med varje debet och kredit konto i samband med person eller företag. Detta gör det möjligt att övervaka varje löpande balans och även för att beräkna en kumulativ löpande balans på både Leverantörsreskontra och Kundreskontra objekt linje. Genom att använda denna data gör att balansera förhållandet mellan kontanter till skuld mycket lättare att förstå och hantera på ett effektivt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.