Vad är en konstruktion bud?

En konstruktion bud är ett förslag från ett byggföretag som beskriver sina kvalifikationer för att utföra ett arbete och ger information om hur mycket pengar som kommer att krävas för att slutföra jobbet och hur länge arbetet kommer att ta. Många byggprojekt börjar med en konstruktion anbud där projektet arrangören försök att hitta den bästa byggföretag för jobbet, vilket ger en möjlighet för olika företag att lämna anbud på jobbet. Företaget med det bästa anbudet kommer att tilldelas kontraktet för projektet.

Byggande bud kan ta sig olika uttryck. Ibland budet är för ett helt projekt, som i fallet med en huvudentreprenör som lämnar ett anbud att bygga ett bostadsområde. I andra fall är det bud från en underentreprenör som tar hand om en del av ett projekt, t. ex. en stenhuggare som bud på ett kontrakt för att bygga trädgård väggar i bostäder utveckling exemplet.

När ett projekt öppnas för budgivning Entreprenörerna kan få grundläggande information om projektet specifikationer, inklusive arkitektoniska ritningar, sajt information, och så vidare, från de ansvariga i projektet. Med denna information kan entreprenörer bygga ett bud baserat på deras erfarenheter och föreställningar om kostnads-och tidsram. Budgivning kan förseglas, vilket innebär att alla anbud lämnas blinda och ses tillsammans, eller det kan vara mer öppen karaktär. Förseglade budgivning är avsedda att avskräcka korruption och svågerpolitik och för att förhindra entreprenörer från underbud varandra.

uppskattningar i en konstruktion bud kan variera mycket. En entreprenör som aktivt ligger i ett bud kan vara ansvarig för rättsliga påföljder, men entreprenörer kan också bjudit i god tro, underskatta stigande material priser, till exempel, eller att inte förutse problem som kan försena tidsramen av jobbet. Därför är byggandet budet på lägsta belopp och minsta möjliga tidsram inte nödvändigtvis vinna kontraktet, så som den person som utvärderingen av anbuden kan tro att en annan entreprenör har en mer realistisk bild av projektet, eller mer erfarenhet.

Särskilda regler för formatering måste följas för att lämna in en konstruktion bud i många regioner i världen, och information om hur anbudet ska formateras och lämnas in är vanligtvis tillgänglig när organisationer släcka ansökningar om byggande bud. Upptagen byggföretag kan ha en specialist på personal som är inriktad på att skriva anbud, bibehålla gemenskapens kontakter och hålla upp eventuella projekt av intresse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.