Vad är en federal Gas skatt?

En federal gas skatt är ett av flera skatter för att sälja gas och diesel vid pumpen. Intäkterna från skatten är i allmänhet riktas tillbaka till den federala eller nationella regering att finansiera Interstate Highway reparationer och andra utgifter. Stater, kommuner och andra lokala företag kan även ta ut en skatt för gasförbrukning. Det är viktigt att notera att det totala priset per gallon gas inkluderar, men är inte begränsade till, i grossistledet kostnader för råolja, federala och statliga skatter, kostnader raffinering och vinster samt distribution och marknadsföring. Därför återspeglar den totala försäljningspriset för en gallon gas sammanläggning av alla de underliggande kostnaderna.

I USA, datum ursprunget för de federala gas skatt tillbaka till början av den stora depressionen. Liksom många presidenter, ville Herbert Hoover att balansera den federala budgeten, men 1932 var han inför efterdyningarna av marknaden kraschen och den tidiga kval en tio år lång ekonomisk katastrof. Att försöka öka federala inkomster, passerade kongressen och president Hoover undertecknat av inkomst-års 1932. Ingår i lagstiftningen, bland många andra nya skatter, var USA: s första federala gas skatt som fastställts till 0,01 $ US Dollar (USD) per gallon.

Ursprungligen lagstiftat, USA federala gas skatten skulle vara tillfällig , men under de följande åren förlängdes till den gjordes permanent-och ökade till $ 0,015 USD per gallon-med Revenue Act 1941. Sedan dess har den federala gas skatt ökade stadigt genom olika rättsakter. Skatten nådde en hastighet av $ 0. 184 USD per gallon i 1993 genom Omnibus Budget Avstämning Act från 1993, som undertecknades av president Bill Clinton.

Intäkterna från USA: s federala gas skatt har varit anställd genom olika kanaler. Det har ofta använts för att minska underskottet och i första hand att öka USA Highway fond. Den fond används för att finansiera reparation och skapandet av nya motorväg och andra vägar, och den också utnyttjas för att delvis kollektivtrafik.

Yttrande har fluktuerat under den federala gas skatt. I 202c till följd av tillsatta råoljepriset minskade några länder som Brasilien gasen skatt för att upprätthålla detaljhandelspriserna. Däremot i USA fanns det samtal för att öka den federala gas skatt i syfte att förnya den krympande USA motorväg fond.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.