Vad är en arbetsplats Bully?

Mobbning är inte begränsad till områden eller elementära lekplatser skolan. En arbetsplats mobbar använder många av samma taktik för att skrämma, trakassera eller överfall hans eller hennes medarbetare under kontorstid. Även om detta beteende skulle uppfylla den rättsliga standarden för en fientlig arbetsmiljö, en arbetsplats översittare är inte alltid tillrättavisad eller korrigeras av överordnade, som i sin tur emboldens honom eller henne att trappa upp mobbning och trakasserier. Den taktik som en arbetsplats översittare kan omfatta fysiska trakasserier, verbala övergrepp, ras och /eller uttal kön och spridning av skadliga arbetsplatsen skvaller.

En arbetsplats mobbar är ofta i en position av makt eller kontroll, eller åtminstone har en viss anciennitet i förhållande till andra anställda. Han eller hon använder detta uppfattas makt att skapa och upprätthålla en stressande arbetsmiljö för andra arbetstagare som är beroende av honom eller henne för arbetsrelaterade frågor. En arbetsplats mobbar kan tvinga en ny medarbetare för att börja om på ett projekt innan han eller hon kommer att skriva av sig på arbetet, till exempel. Relativt små misstag kan bli stora brott till en arbetsplats översittare fast besluten att skrämma underordnade. Samma förfaranden på måndagen kunde anses helt oacceptabelt på tisdagen enligt en arbetsplats översittare.

Det finns också inslag av fysiska, verbala eller sexuella övergrepp när det gäller mobbning på arbetsplatserna. På fabriksgolvet, kan en arbetsplats översittare avsiktligt skapa en farlig situation i syfte att skada eller skrämma en annan anställd. Fysisk misshandel under pauser är också en möjlighet, liksom fall av konstant verbalt våld eller rasistiskt /sexuellt laddade smutskastning. En arbetsplats mobbar kan också använda sexuella antydningar eller kränkande språk runt andra anställda av motsatt kön, skapar en fientlig arbetsmiljö och utsätta företaget som helhet till ett sexuella trakasserier klagomål.

Det är inte alltid lätt för ett företag eller verksamhet för att effektivt hantera en känd arbetsplats översittare. Gärningsmannen kan faktiskt ha en viss trygghet baserad på hans eller hennes kompetens, relationer med arbetsgivare, eller andra faktorer. En del arbetsgivare kan försöka att desarmera en kontor översittare genom att föreslå rådgivning vredesterapi eller känslighet utbildning, men det finns inga garantier för den anställde kommer överens om att ett sådant arrangemang frivilligt. En arbetsplats mobbar kan också överföras till en annan avdelning med mycket mindre interaktion med medarbetarna, men detta kan vara svårt om den anställde har särskild kompetens som måste göras i en viss plats. Övriga anställda som känner sig illa eller trakasserats av en arbetsplats översittare kan begära omplacering eller förflyttning för att förbättra sina egna arbetsvillkor.

Arbetsplatsen mobbare kan få en känsla av personlig tillfredsställelse genom att hota andra anställda, men ofta sina egna dokumenterade åtgärder leda till att deras egna misstag. Offer för en arbetsplats mobbar har rätt att lämna in klagomål med fackliga företrädare, tjänstemän företag eller en statlig tillsyn byrå för att få slut regeringstid av någon anställd eller handledare som upprepade gånger passerar trakasserier linje på arbetsplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.