Vad är en White Collar Job?

Trots att klä har förändrats betydligt under åren, många arbetstillfällen fortfarande definieras av traditionellt arbete skjortor bärs av de som utför dem. Arbetstagare som huvudsakligen utför manuellt arbete eller annat praktiskt arbete ofta bära blå arbete skjortor, till exempel. Jobb som innehas traditionellt av kvinnor, till exempel undervisning eller sekreterare, anses vara rosa krage arbetstillfällen. En vit krage jobb är vanligtvis förknippas med kontorsarbete, försäljning eller ledningspersonal yrken. Den traditionella klädsel för sådant arbete är ofta en vit knapp-down klänning skjorta och slips.

Tillbaka på den tiden då den amerikanska ekonomin var i första hand agrara, vit krage jobb för mindre än 20% av den totala arbetskraften. Idag är antalet personer som har en vit krage jobb närmare 60%. Eftersom tekniken förbättras inom en viss bransch finns det ofta en övergång från arbetare som tjänst maskinen till tjänstemän som inte arbetar, som övervakar och hanterar produktion. En vit krage jobb är ganska ofta i samband med hantering, även om arbetstagarens verkliga arbete tullarna är mer praktisk än övervakning.

kontorsarbete i kontorsmiljö anses allmänt vara den ultimata definitionen av en vit krage jobb. En person som innehar en vit krage jobb kan fortfarande vara en timme anställd som hans eller hennes blå krage motsvarighet, eller han eller hon kan avlönade. Det innebär ofta en vit krage arbetstagaren har ett betydande antal ansvar och en längre arbetsvecka än timlön arbetare. En vit krage arbetsbeskrivning inte alltid ger skydd mot kroppsarbete, dock. Restaurang förvaltning, överlag en vit krage jobb, ofta kräver chefer att utföra uppgifterna som frånvarande arbetstagare, till exempel.

Andra typer av vit krage jobb innefattar försäljning, redovisning, marknadsföring eller kundservice. Dessa jobb är vanligtvis betraktas som karriär-nivå yrken som innehas av degreed eller högutbildade arbetstagare. Trots att modern verksamhet klä medger nu att andra "business casual" kläder, många kontorister och ledning arbetstagare uppmuntras fortfarande att bära de faktiska vita kragar för att lägga fram ett professionellt utseende till potentiella kunder eller arbetare de kan övervaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.