Vad är en Value Proposition?

Nästan varje konsument gillar idén med ett värde förslag. I huvudsak är ett värdeförslag det något som bidrar till att ge någon form av extra tillfredsställelse till kunden som en följd av att en vara eller tjänst över produkter som erbjuds av en konkurrerande organisation. Normalt är värdet proposition i form av kvalitet kundservice, förmågan hos den produkt eller tjänst vara något anpassas till kraven från kunder, eller någon extra funktion som är unik för varumärket. Här är några exempel på värde propositioner som ofta används för att särskilja ett företag inom en viss bransch.

Installera en effektiv kundtjänst är ett sätt att fastställa ett värde förslag för nya och befintliga kunder. Alla andra faktorer är desamma, kan förekomsten av ett effektivt kundstöd göra skillnaden mellan en hög kundtillfredsställelse som håller kunderna kommer tillbaka för mer, och ett företag som snabbt blir gårdagens nyheter. Bemanning för att eliminera långa väntetider och försenade tillgodose kundernas e-post kommer att gå en lång väg att bygga kundlojalitet och särskilja bolaget i medvetandet hos allmänheten.

Funktionen hos en produkt eller tjänst kan också göra en stor betydelse när det gäller värdet förslag. Exempelvis kan ett företag erbjuda en mobiltelefon som erbjuder en utökad adressbok utan extra kostnad, medan ett annat företag kan ha samma telefon för försäljning, men utan den utökade adressboken. För kunder som vill få ut det mesta för sina pengar, är chansen att människor kommer att köpa från företaget One, snarare än att betala samma priser för bolaget två är mindre adressbok erbjudande.

En annan metod att öka värdet förslag av varor och tjänster är att erbjuda några alternativ som hjälper produkten att bli mer lockande för varje enskild kund. Detta kan vara något så enkelt som att få olika färgade skal för en rad av mobiltelefoner, eller som ger möjlighet att spela in en personlig hälsning till gå in i ett konferenssamtal. Värdet förslag i detta fall har att göra med om kundens rätt att börja egna varan eller tjänsten, och inte bara en konsument. Ju mer kunden äger varan eller tjänsten, desto starkare han eller hon att identifiera sig med företaget. Detta bidrar till att stärka kundernas lojalitet, samt att öka möjligheterna för en god word of mouth rekommendationer.

förnuftig användning av ett värde proposition kan hjälpa alla företag att få en framträdande plats bland konsumenternas valmöjligheter inom en viss bransch. Eftersom värdet förslag gäller att fastställa företag med undantag för tävlingen kommer det att finnas immateriella affärsresultat, såsom främjande av de bolag av lojala kunder och konkreta affärsresultat, som en större kundbas, mer försäljning och högre avkastning i allmänhet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.