Vad är en Sunshine marknaden?

Begreppet "solsken marknad" används i den amerikanska delstaten Hawaii för att beskriva en bondens marknad, som betonar att marknaden hålls i utomhus i ett behagligt klimat. Denna term används också ibland i andra tropiska och subtropiska områden, beroende på regionala preferenser och sedvänja. Som en allmän regel, är information om lokala solsken marknader som är tillgängliga från en rad olika källor, inklusive platser som City Hall och turistbyråer.

På en bondens marknad, jordbrukare från det omgivande samhället sälja sina varor direkt till allmänheten. En solsken marknaden omfattar ofta även lokala fiskare också, eftersom skaldjur är ett sådant gemensamt drag för ön levande och lokalt kött kan finnas i vissa fall. Sunshine är vanligen hålls på en viss dag i veckan, med tempererade ön klimat se till att producera och frukt finns året runt.

Sunshine marknader typiskt inrättades den by greener eller i andra stora öppna utrymmen att se till att det finns tillräckligt med plats för alla leverantörer. Säljare kan täcka sina montrar med tält, paviljonger, eller paraplyer för att skydda sig och sina varor från direkt solljus, med gäster vandring mellan gångar montrar för att välja de livsmedel de vill köpa. En solsken marknad kan omfatta lagad mat, musik och en plats att sitta och umgås, göra det till en community-hubb.

Fördelen med att shoppa hos ett solsken marknad, snarare än affär, är att du får träffa den person som producerar maten. Jordbrukare ofta tala om vad det rekommenderar i veckan, samt det kanske recepten för ovanliga mat eller rekommendationer angående hur du äta särskild mat. Producera, fisk och kött till ett solsken marknad tenderar också att vara extremt färska, ofta skördade samma morgon, vilket kan innebära att maten är av högre kvalitet, eftersom den har skördats på sin topp och utsätts för minimal tid i lager och transport.

Priser till ett solsken marknad kan vara lite högre än affär, eftersom gårdarna tenderar att vara små, och de försöker ofta att betala arbetare en skälig lön och att odla sin mat i en hållbart sätt. Vissa människor känner att något högre priser för mat är värt det, eftersom de är att stödja lokala företag och främja ett hållbart jordbruk. Sunshine marknader kan också ha enstaka mycket, för de med skarpa ögon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.