Vad är en Säker borgenären?

säkrade borgenär kan komma i många former. Många långivare föredrar att låna ut på detta sätt eftersom det bidrar till bättre garantera återbetalningen av lånet belopp hur ett lån är etablerad. I huvudsak någon av dessa borgenärer kräver att låntagaren att på något sätt få ett lån.

Hur är ett lån som garanterats? Payback är vanligtvis garanteras genom att ge borgenären rätt till viss egendom eller tillgångar bör lånet inte återbetalas. Banker som äger de titlarna på hem eller bilar som de har gett lån har rätt att beslagta dessa hem eller bilar till det värde som fortfarande är skyldig för att samla på ett lån. Ibland kan en säkrad borgenär äger en del titel till ett företag, för att en persons tillgångar (t. ex. aktier, lån eller anläggningar obligationer) eller andra former av egendom.

Det är inte bara rätt till någon form av äganderätt till nytta för att garantera återbetalning till säkrade borgenären, men ofta garanterar några andra rättigheter. En av de viktigaste rättigheter som många långivare få är rätten till egendom första , före oprioriterade fordringsägare få göra några anspråk. Om en person inte fullgör ett bostadslån och inte kan göra utan säkerhet kreditkortsbetalningar, får banken med bostadslånet beslagta tillgångar innan kreditkortsföretaget kan röra vid dem. Man skulle kunna säga det säkrade borgenären har säkerhet på två sätt: från ägarens standard och från minimerar belopp som kan samlas in av andra kreditgivare av ägaren. Reglerna blir mer komplicerad om mer än en person har fungerat som en säkrad borgenär för låntagaren och kan vara olika definierade beroende på stat eller land.

Samtidigt som en säkrad borgenär skulle kunna ses som enbart egennyttigt, finns det några fördelar med att arbeta med en säkrad borgenär med utgångspunkt från låntagaren. Den största av dessa är att långivare med säkerhet normalt kan koppla Låneregler till en viss grad. Om en person inte gör bilen betalningar, får banken att ta tillbaka bilen. Naturligtvis händer om en sak har minskat i värde, kan säkras borgenären ändå vara förlorare genom detta utbyte. Ännu större risk i många scenarier är att oprioriterade fordringarna kommer åtminstone återfå vad är pengar som vederbörande har rätt, och kan tjäna pengar i räntebetalningar som inte räknas in huvudsakliga av lånet. Detta innebär ett lån med säkerhet kan vara lite en billigare eller erbjudas till en lägre ränta.

Många typer av lån är alltid säkrad. Hem inteckningar och förvärv av fordon tenderar att vara av denna typ. Ibland personliga lån också måste tryggas, särskilt om kredit är inte felfri. Lån till företag kan kräva någon form av säkerhet också, men detta kan bero på kredit historia av verksamheten, dess vinstnivå och tillväxt, och dess ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.