Vad är en Personsökning?

En Personsökning avser personal byråer söker kvalificerade medarbetare för att möta sina kunders krav. Personal organ post annonser och förteckningar över öppen jobb på sina hemsidor och i tidningar. Personal byråer också kallas bemanningsföretag eftersom rekryteringen är processen för att finna den bästa kandidaten att fylla en ledig plats. En personal sökning vanligen utförs av bemanningsföretag dagligen som de flesta av dessa företag har många kunder.

En del kunder som hyr en rekrytering eller personal byrå för att hitta deras anställda vill inte att deras företagsnamn som anges i annonsen. Ordet konfidentiella används ofta i stället för arbetsgivarens namn i dessa personal sökannonser. Typiska anställd Sök annonser som placerats av personal statliga organ kvalifikationer jobbet kandidaten måste ha samt ansvar positionen kräver.

Personal företag kan specialisera sig på en bransch som lag eller gästfrihet. Vissa stora rekryteringsföretag har många olika personal sökning avdelningar såsom ekonomi, teknik, call center, informationsteknik (IT) och medicinsk. Övrig personal organ får rekrytera anställda för kunder i många branscher men för bara ett specifikt område, såsom försäljning och marknadsföring. Rekrytering företag som specialiserar sig på lokalisering på ledningsnivå anställda kallas executive search företagen, eftersom de uppträdande personal söker företagsledare att fylla sina kunders positioner.

Arbetssökande kan hitta personal söklistor på de flesta webbplatser rekryteringsbyrå. Normalt är varje platsannons följt av en agentur anställdes telefonnummer och /eller e-postadress så att intresserade och förhoppningsvis kvalificerade arbetssökande kan kontakta den person som för mer information om tjänsten. En personal sökning vanligen gäller för ett visst geografiskt område eftersom distansarbete jobb vanligtvis inte hanteras av en majoritet av rekryteringsfirmor. Rekryteringsföretag kan hantera kunder från många stater eller regioner.

En Personsökning annonsen är ofta detaljerade och tydliga. De mer specifika annonsen är desto mindre antal okvalificerade svaren och slöseri med tid rekryteraren kan få. Personalen organet skall meddela exakt vad deras kunder söker för arbetssökande att effektivt skärmen och hitta lämpliga kandidater.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.