Vad är en Livstidsgaranti?

Livstidsgaranti är en förvirrande term som betyder bara det som tillverkaren definierar det som. Med andra ord kan alla livstids garanti vara annorlunda och kan särskilt anges av tillverkaren av produkten, säljaren av garanti, eller producent av en tjänst. Faktum är att många gånger termen kan vara en sådan huvudvärk att andra terminologi som en tid erbjuds med garanti. En fyra års garanti, till exempel, är mycket lättare att definiera än en livstids garanti, men kan fortfarande ha några oväntade kryphål.

Båda orden i frasen "livstidsgaranti" behöver ytterligare definitionen eftersom människors föreställningar om dem kan ändra hur de tolkar dessa garantier. Först själva ordet livstid är öppet för tolkning. Livstids vanligtvis betyder inte att personens livstid eller längden på den tid de äger en produkt. Istället betyder oftast förväntade livslängd en produkt. I tester får tillverkarna bestämma hur länge något kommer att pågå och sedan ge det en riktigt livstid ålder. Det skulle innebära att människor blir en livstids garanti bör fråga vad livet för produkten, enligt tillverkaren eller företag som erbjuder garantin.

Ordet garanti som föremål för många missförstånd. Garanti vanligtvis inte garanterar ersättning, men i stället garanterar reparation av fel del. En garanti, däremot kan betyda ersättning. Garantier också specifikt ange att produkten måste ha använts som föreslagits av tillverkaren, och eventuella skador till följd av felaktig användning kan garantin upphöra helt, vilket innebär att inga reparationer eller utbyte erbjuds. Detta gäller även om ett område med skadan uppkommer någonstans som inte är relaterade till fel del. Detta kan vara "tecken på missbruk" och göra att garantin blir null.

Det finns ingen anledning att undvika produkter som bär en livstidsgaranti, finns det anledning att fråga om betydelsen av garantier. Detta är särskilt fallet om en person ombeds att betala för en. Återigen, vanligtvis butiker som säljer Utökad garanti innebär aldrig att de varar en livstid. Oftare människor fäster denna garanti till produkter som säljs på Internet, på infomercials och på andra håll. Garantin är tänkt att ge förtroende för produkten och leda till en försäljning. Enligt de flesta affärer normer, är det alldeles utmärkt för säljaren att tillåta köparen att tolka denna garanti på något sätt de vill, med många felaktigt tror att de kommer att få ersättning om produkten så länge de lever och äger produkten.

Detta betyder att det är alltid upp till konsumenten att räkna ut hur att tolka sina garantier. Dessa ingalunda dra slutsatsen att en produkt är dålig. Men om garantin är den försäljningsargument, kunderna måste ta reda på precis vad de köper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.