Vad är en Ergonomiska skrivbord?

Ett ergonomiskt skrivbord är ett skrivbord utformad för att justera både höjden och lutningen av användaren. Höjden justeringar kan ske manuellt eller med motor, beroende på förfining och bekostnad skrivbord. Ergonomiska skrivbord kan också modulära, med arbetsytan bifogas kubiska paneler.

mest ergonomiska diskar är byggda för att användas med datorer och tillhörande utrustning. Den typiska ergonomiska skrivbord har en cut-out hål i arbetsstycket sig för att köra Datakablar bort av skrivbordet ytan. Många modeller har en ledad tangentbord bricka, med en valfri musmatta förlängning eller dra ut facket.

Ergonomi är design av utrustning för att minska trötthet och skador. Fältet har ökat kraftigt på grund av expansionen av datorer på arbetsplatsen. Denna förändring hade oväntad bieffekt av arbetsskador och fysiska besvär allt vanligare för stillasittande kontors jobb.

Med tiden har fysiologiska studier som utförts och de bakomliggande orsakerna till arbetstagare skador konstaterades vara relaterade till utformning av arbetsplatsen. När en dator arbetsstation är en standard höjd bord eller skrivbord, är det rätt höjd för en 6 fot (1,83 meter) lång person. Höjden på bordet är inte bidrar till en naturlig böj armbågen för att få tangentbordet för kortare personer.

Office personalen kan utveckla nacke, rygg och axlar stam, på grund av antalet arbetstimmar med armarna böjda i en onaturlig vinkel för att komma åt tangentbordet. Genom att erbjuda en infälld tangentbord, med en höjd justerbara bord, kan placeringen av tangentbordet justeras. Studier gjordes för att bestämma den optimala höjden för ett tangentbord som skulle minimera hals-och ryggbesvär, och ergonomiska skrivbord design gjordes tillgängliga.

Under 1970 och 1980, fick på kontoret ergonomi bred acceptans, och en standard som är utvecklad för ergonomiska skrivbord, arbetsstationer och stolar. Tillverkare anpassat sina maskiner för att möta användarnas behov och minska arbetstagaren skada. Tillgången till ergonomiska skrivbord har en direkt inverkan på kontoret arbetstagarnas produktivitet.

Varje stat i USA har lagstiftat krav på minsta kontorsutrustning, kallade ergonomiska skrivbord standarder. Genomförandet av dessa normer hade ett brett stöd från ergonomiska skrivbord tillverkare. De var villiga att skapa produkter för att möta kundernas behov, men inte först att stödja de många alternativ som föreslås.

För att betraktas som ett ergonomiskt arbetsbord, måste arbetet ytan nivå, med en urtag för dator ledningar och kablar som finns i mitten av bordet. Tangentbordet bricka kan byggas in i skrivbordet, men måste vara inställbara.

Det bör finnas minst tre möjliga höjd alternativ. Alternativt kan tangentbordet facket uppnås genom arbete ytan, men skall kunna ställas in för vertikal och horisontell justering. Det måste finnas mus fack, både vänster-och högerhänta, som ligger på samma höjd som tangentbordet facket.

mest ergonomiska skrivbord används med en ergonomisk stol, med flera justeringsmöjligheter för höjd, vinkel och arm platser vila. Länd-och nackstöd finns på mer avancerade modeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.