Vad är en Business Coach?

Ett företag coach är någon som arbetar med ett företag eller en näringsidkare för att skapa en dramatisk förbättring, ungefär som en atletisk coach hjälper en idrottare prestera på sin topp. Affärscoacher kan erbjuda tjänster till alla från en enda entreprenör som försöker komma igång på ett multinationellt företag som kämpar för att hålla jämna steg med andra företag på området. Affärscoacher kan också erbjuda liv coaching för människor som anser att problem i livet påverkar den arbetsplatsen.

När en klient söker upp en affärscoach, coachen och klienten sitter tillsammans i ett möte för att diskutera specifika problem kunden står inför, och att tala om långsiktiga mål för kunden och företaget. Till exempel kan en kund klagar på att försäljningen kvarstår statisk, eller som mål att expandera genom inrättandet av franchisetagare under det kommande årtiondet. Även mötet med klienten kan coachen dessutom utvärdera kundens personlighet, inställning till interpersonell kommunikation och väsen. Affärscoacher kan också begära anteckningar som gäller verksamheten och de anställda, i syfte att få en mer fullständig bild av situationen.

Efter att ha diskuterat situationen med kunden, sitter affärscoach ner och formulerar ett plan. Han eller hon behandlas också olika svaga punkter som behöver förbättras, bestämmer hur verksamheten kan förbättras, och fastställer mål och standarder som kan användas för att mäta framsteg. Denna information presenteras för kunden, med coachen och klienten arbetar tillsammans på lång sikt för att uppfylla kundens mål och långsamt utöka dem som klienten och verksamheten förändras.

Att arbeta som en affärscoach förutsätter en utomordentligt god social kompetens och ett bra huvud för företagen. Affärscoacher arbetar också i en mycket varierande grupp av kunder, vilket kräver flexibilitet och en bred djup kunskap. Det som fungerar för ett litet familjeägt bageri kommer inte att vara effektiva för en enda florist arbetar ensamma, eller för en stor gemenskap bank som behöver lite hjälp att etablera sig, och en affärscoach måste kunna tillhandahålla skräddarsydda planer för angrepp för alla dessa potentiella kunder.

Vissa affärscoacher tillhör branschorganisationer som sätter upp normer för coaching och se till att deras medlemmar uppfyller minimikraven yrkeskrav. Dessa organisationer ger också ytterligare workshops, remisser klient, tillgång till fortbildning resurser och regelbundna konferenser och retreater för affärscoacher. Detta kan vara värdefullt professionellt för människor som vill öka inom coaching. Affärscoacher kan också arbeta självständigt, förlitar sig på deras klient listor, utbildnings-historia, och personliga färdigheter för att lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.