Vad är en Bokslutskommuniké Bonus?

En bonus årets slut är en summa pengar betalas ut till anställda vid utgången av året. Det är en härlig sak att ta emot, men det kan inte alltid förväntas. Faktum är att färre företag ger nu en bonus i slutet av året, eller som det ibland kallas ett semestertillägg, än var gjort tidigare. Med större påfrestningar på många företag, kan de anställda räkna bara sig lyckliga om de fortfarande behålla sitt arbete i slutet av året.

Det finns några jobb som kommer med inbyggd årets slut bonus. Dessa kan beräknas på olika sätt. En bonus skulle kunna utgöra en del av fakturerade arbetstimmar, en procentandel av försäljningen eller en andel av bolagets vinst för året. Årets slut bonus faktiskt föremål för många olika typer av beräkningar. Några bonusar kan baseras på vad företaget har råd med, hur många år du har arbetat för ett företag, eller på meriter.

Antal av dessa bonusar varierar också. Medarbetare som har arbetat längre för ett företag kan få en större bonus, eller anställda med högre stående kan få mer. Andra företag ger samma belopp till varje anställd, som kan sträcka sig allt från ett par dollar till flera tusen dollar.

Några saker bör förstås om årsskiftet bonus. Dessa pengar är föremål för skatter och en del av en anställds lön. Arbetsgivarna kanske vill se till att varje arbetstagare får en viss "kontanter i fickan" och kan beräkna skatt på en bonus så en anställd får ett fast belopp. Detta är inte alltid fallet, och eftersom bonusen är extra pengarna mottagits kan den beskattas med en högre fäste.

Även årets slut bonusar ofta ges i slutet av året, vissa anställda får bonusar i slutet av räkenskapsår, vilket kan variera beroende på företag. Revisionsbyråer kan välja att ge bonus efter att de flesta årlig skatt har lämnats in den 15 april (i USA) istället för att ge en semester eller årsskiftet bonus. Detta är också en vanlig metod vid företag skattelagstiftningen.

Om du inte har ett jobb som anger du får en bonus i slutet av året, och även om ditt företag har gett bonusar i det förflutna, inte göra misstaget att anta att du kommer att få en extra kontroll eller ett visst belopp. Även dessa extra gåvor är underbart, och kan ofta bidra till att täcka saker som semester kostnader, inte budgeten på förväntningar om att du har en bonus att spendera. Du kan även vill inte diskutera storleken på din bonus med andra anställda, eftersom inte alla får en, eller ibland människor får olika belopp. Du vill inte bidra till dåliga känslor på arbetsplatsen genom att visa en större bonus än dina medarbetare, och du kan må dåligt på egen hand om alla får en större bonus än du. Det är bättre att inte diskutera bonusar alls, om du inte vet att företaget har en särskild plan för sig delar ut dem som inkluderar alla medlemmar i företaget.

Det kan inte finnas dåliga känslor när folk har fått bonusar i det förflutna och inte får en bonus i slutet av året. Särskilt som väcker många företag har minskat, och vissa företag har varit tvungna att avstå från årliga väcker, det kan göra en anställd känner sig mycket illa när en bonus inte tas emot. Som ett anställdes lön är densamma runt om stigande priser som för gas eller dagligvaror, avstå bonusen i slutet av året kan tyda på att den anställdes arbete är inte värt så mycket, eftersom det blivit nedvärderade av stigande priser. Förvärrats med bristande väcker, att inte erbjuda bonusar till anställda som är hängivna sina företag och som har arbetat hårt, kan få folk att känna undervärderad av arbetsgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.