Vad är en Auktion marknaden?

En auktion marknad är ett exempel på att köpa och sälja finansiella instrument som sker på golvet i ett utbyte, såsom New York Stock Exchange. Ibland kallad öppna anbud handel ger auktionsmarknaden ett sätt för köpare och säljare att konkurrera på en realtid miljö med aktier och obligationer brukar gå till högstbjudande.

Attraktionskraften i auktionsmarknader är att processen möjliggör en snabb och snabb handel. Konkurrenskraftiga bud på tillgängliga aktier och obligationer kan godtas och godkännas omedelbart, eftersom alla på golvet i börsen måste uppfylla stränga kriterier för att delta i anbudsförfarandet. Som med alla typer av auktioner, dessa kvalificerade deltagare är fria att göra så många bud som möjligt, vilket skapar en livlig atmosfär. För många är denna form av budgivning mycket mer spännande än någon typ av online eller indirekta förhandlingar via en tredje part, exempelvis i fallet med OTC marknader.

De flesta auktioner anställa användning av en auktionsförrättaren en auktionsmarknaden är en eklektisk blandning av både köpare och säljare. Säljare kämpar om uppmärksamhet köparna, samtidigt som köparna också aktivt för att locka tillkännagivandet om personer som vill köpa aktier. Detta förhållningssätt kanske förefaller vara ostrukturerade till nybörjare, är det faktum att de flesta som väljer att delta i en öppen marknad har finslipat sina kunskaper till den grad att de ofta kan få önskat resultat. Säljare lämnar ofta med ett pris som är acceptabel, medan köpare erhålla aktier till ett enhetspris som anses vara konkurrenskraftiga och rättvisa.

Ett förhållningssätt auktionsmarknaden att köpa och sälja aktier av lagren har också skillnaden av att vara en hävdvunnen tradition. Långt före tillkomsten av alla typer av elektroniska teknik för att stödja handeln, var den öppna auktionen marknaden anses vara den mest effektiva sättet att bygga en solid aktieportfölj. Även som modern telefoni gjort det möjligt att få information i realtid, fortsatte begreppet en auktion marknaden är mycket önskvärt. Personer som inte kunde resa till en auktion golv fortfarande möjlighet att erbjuda anställda som har rätt att köpa och sälja inom vissa begränsningar och se resultatet på mycket kort tid. Även online-handel har fått en hel del uppmärksamhet under de senaste två årtiondena, finns det inget tvivel om att auktionen marknaden kommer att fortsätta att vara förstahandsvalet hjälp av handeln för många investerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.