Vad är en Architect Studio?

Även känd som en arkitektonisk studion, är arkitekten studion utrymmet för arkitekter att skapa mönster för alla typer av strukturer och det omgivande landskapet. Den typiska arkitekturen företaget kommer att förse varje arkitekt i sin anställning med någon typ av studio. I vissa fall kan en enda arkitekt ockupera studion, som ger frihet från ett antal störningar. Men det finns också exempel på arkitekt studio som är utformade så att flera arkitekter för att inneha samma plats vid samma tidpunkt.

Den enskilt eller grupp arkitekt studio är utrustad med alla de verktyg som krävs för att utforma och utveckla idéer för nya byggprojekt. Utrymme för tryckta och elektroniska källor av betydelse för arkitektonisk design är ett vanligt inslag. Arbetet ytor som är vinklade och är utrustade med direkt belysning gör det möjligt för arkitekten att arbeta med detaljerade skisser och planer för bostäder, kontorsbyggnader, eller ens landskapsarkitektur som skapas kring en byggnad. Den kreativa insatser innebär ofta att använda datorteknik som bidrar till att skapa prototyper och modeller för byggnader och hjälper arkitekten att gå snabbare om hans eller hennes kreativ inspiration kräver det.

Förutom arkitekt studio som finns på ett arkitektföretag, många arkitekter har även en studio hemma. I den här inställningen är studion normalt ett rum som ligger bort från centrala verksamhetsområden i huset. Det finns också exempel på studios som skapas genom att renovera garage eller andra fristående konstruktioner som också på fastigheten, vilket i praktiken gör det möjligt för arkitekten att njuta av privatlivet när man arbetar med projekt hemma.

Medan en arkitekt studio kan vara ett strikt utilitaristisk utrymme är det inte ovanligt att studiorna att omfatta ytterligare områden som avsatts för möten med potentiella kunder eller för att visa exempel på arkitektens tidigare arbete. Studion får beskrivas med ett konferensrum, komplett med audiovisuell utrustning som gör det möjligt att dela elektroniska presentationer med nuvarande och potentiella kunder. Ett galleri som visar modeller av mönster som arkitekten skapade i gångna tider kan kombineras med bekväma sittplatser, vilket gör området till en avkopplande miljö för besökare som väntar på att träffa arkitekten. Studion kan också lämna utrymme för en receptionist eller assistent som sköter de allmänna kontorister detaljer, medan arkitekten fokuserar på att skapa och designaspekter av hans eller hennes arbete.

Oavsett om ett gemensamt utrymme eller en privat arbetsmiljö, syftet med arkitekten studion är att arkitekten har enkel åtkomst till alla verktyg och material stöd behövs för att framgångsrikt skapa nya byggnader. Organisationen av utrymmet kan anpassas till de specifika smaker och behov av en viss arkitekt, bidrar till att säkerställa arbetsplats leder till att få jobbet gjort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.