Vad är checkhäfte välgörenhet?

checkhäfte välgörenhet är en form av välgörenhet där människor ger donationer, men ger inget annat materiellt stöd till välgörande ändamål. Många välgörenhetsorganisationer är starkt beroende av checkhäfte välgörenhet för att finansiera viktiga initiativ, och deras driftskostnader, och de är inte stora fans av de lite nedvärderande begreppet "checkhäfte välgörenhet" som följd. En del givare och deltagare i välgörenhet anser att folk skall gå utöver checkhäfte välgörenhet, och faktiskt engagera sig direkt i välgörande ändamål.

tradition av välgörenhet är mycket gammal, och det är särskilt vanligt bland välbärgade individer, många av som pressas att bidra till välgörenhet. För vissa människor är checkhäfte välgörenhet i den mån de vill gå, antingen för att de är extremt upptagen eller för att de känner att skicka ekonomiskt stöd är tillräcklig. Med tanke på den höga driftskostnader för många välgörenhetsorganisationer är denna logik inte helt fel: alla volontärer i världen är värdelös utan medel för att stödja deras ansträngningar.

Andra människor tror att även skriva checkar är bra, människor ska engagera sig mer i välgörenhet. Till exempel kan personer som volontär med välgörenhet: s program, eller främja välgörenhet på något sätt. Rikare personer är speciellt ofta ombedda att organisera välgörenhet kapitalanskaffning händelser, som använder sina stora sociala inflytande för att locka fler blodgivare. Personer med färdigheter som exempelvis läkarutbildningen eller konstruktion färdigheter kan också uppmanas att donera sina förmågor till välgörande ändamål.

Behovet av frivilliga som är villiga att ägna tid och kompetens till välgörenhet är ofta att trycka på. Precis som frivilliga inte kan utvecklas utan hjälp från finansiella givare kommer välgörenhetsorganisationer inte överleva utan frivilliga. Medan många välgörenhetsorganisationer har betalat personal på som arbetar med administrativa uppgifter, mycket av det arbete som utförs av välgörenhetsorganisationer görs av frivilliga som är villiga att ägna sig åt välgörenhet tjänst för tidsperioder som ägna från år utomlands till ett par timmar i veckan. En fördel med volontärverksamhet är att den inte kräver en ekonomisk investering, till skillnad från checkhäfte välgörenhet, en form av välgörenhet som verkligen bara kan utövas av människor med pengar.

Charity uppmuntras av många av de världens religioner, och människor utan religiös övertygelse kan också känna att kärleken är viktig. Vissa välgörenhet anhängare tror att helt enkelt skriva kontrollen inte är ett fullständigt engagemang med välgörande ändamål, jämfört med att komma direkt med arbetet i välgörenhet. Volontärarbete för välgörenhet kan ta olika former, från servering av måltider vid ett soppkök för att resa utomlands med medicinska team för att ge sjukvård till mindre gynnade personer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.