Vad är arbete och privatliv?

När det gäller att balansera ansvar för både arbete och familj, många av oss befinner oss i en gråzon. Hårt arbete och engagemang för våra jobb resulterar vanligen i materiella belöningar som högre lön eller ett hörn kontor. Samma hängivenhet till våra personliga liv leder ofta till gåvor som en starkare relationer eller en djupare förståelse för vårt syfte på jorden. Kampen för att behålla både vår personliga och yrkesmässiga skyldigheter i perspektiv kallas arbete och privatliv.

Begreppet arbete och privatliv kan vara lite missvisande till en början, eftersom många av oss anta en lämplig balans är alltid 50/50. Tyvärr är det många människor att upptäcka att förhållandet mellan arbete och liv kan vara närmare 70/30 eller 80/20. Vad många företag experter tyder på att undvika är en allt uppslukande 90/10 eller högre yrkes-och familjeliv. Mantrat bland många som studerar arbete och privatliv kan "arbeta för att leva, lever inte att fungera. " Denna filosofi innebär inte ett arbete orienterad livsstil är helt fel eller osunt, men det tyder på en förändring av prioriteringarna.

Det är sant att det bara finns så många timmar på en dag, så för många majoriteten av dessa timmar kommer att avsättas till arbetet antingen av ekonomisk nöd eller en ren njutning av det arbete miljö. Att hitta ett perfekt arbete och privatliv är inte nödvändigtvis om att minska det totala antalet timmar de tillbringar på arbetet, utan snarare att hitta bättre sätt att ta personlig tid i ekvationen. En driven verkställande kan känna sig helt bekväm arbetsställning 80 eller fler timmar i veckan, men han eller hon fortfarande behöver avsätta tid för familjen skyldigheter, semestrar och enstaka förnuft paus.

Pendeln i arbete och privatliv kan röra sig i motsatt riktning, dock. Vissa personer befinner sig distansarbete på ett regelbundet eller bedriver verksamhet som egenföretagare möjligheter. Utan någon direkt kontroll från ett traditionellt kontor eller fabrik miljön, många at-home arbetstagare befinner sig med en helt annan yrkes-och familjeliv problem. Att hitta den disciplin att ägna minst 50 procent av sin tid till arbete skyldigheter kan vara en utmaning. Även ett 90/10 verk-till-liv förhållande kan vara skadliga för ens mentala och fysiska hälsa, ett liknande liv till arbete förhållande kan vara skadligt för en ekonomiska hälsa.

Det bästa sättet att avgöra om ditt eget arbete och privatliv är godtagbara kan vara att ta en personlig inventering av ditt liv som det ser just nu. Jobbar du tillräckligt med timmar för att uppfylla dina skyldigheter i tjänsten, men inte tillräckligt för att du känner dig alltför avrunna hemma? Är du spendera mycket av din lediga tid att återhämta sig från kraven från ditt jobb? Kan du uppfyller de flesta av din familj skyldigheter utan att känna skuld över saknade arbete? Det finns ingen enda perfekt arbete och privatliv plan som fungerar för alla, men om du känner att ditt arbete skyldigheter har tagit slutföra prioriterade över ditt liv, kanske du vill hitta sätt att förbättra ditt eget arbete och privatliv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.