Vad är anställda Leasing?

Mindre företag som vill expandera sin arbetskraft kan vara bekväm med den tekniska sidan av anställningsprocessen, men inte för mänskliga resurser sida. Företagare hamnar ofta överväldigad av alla löner bokföring, registerhållning och fördelar som kan följa nyanställda. En populär lösning på detta problem är brukligt att arbetstagaren leasing.

Anställd leasing liknar processen med att anställa tillfällig arbetskraft, men den största skillnaden är permanent. Ett företag som vill bedriva anställd leasing kommer först kontakta en professionell sysselsättning organisation (PEO) för att diskutera dess särskilda behov i sysselsättningen. De PEO eller annan anställning leasingföretag kan inrätta en intervju process för att rekrytera ny personal, eller kan ta ansvar för befintliga arbetstagare. Företaget fortfarande kan delta i anställningsprocessen, men alla inhyrd personal kommer att officiellt arbeta för den anställde leasingbolag.

För många anställda, är övergången från deras ursprungliga företaget till en anställd leasingföretaget faktiskt en bättre affär ekonomiskt. Eftersom en typisk PEO hanterar ett stort antal medarbetare från ett stort antal företag, framtida sjukförsäkring och andra förmåner kan förhandlas i bulk. En arbetstagare på ett litet elektronikföretag kan åtnjuta samma förmåner som en arbetstagare i en massiv bilfabrik. Löner och recensioner prestationer under överinseende av den anställde leasing organisationen, inte de ursprungliga företagen.

Arbetsgivare ofta fortsätta personaloptioner leasing i syfte att eliminera behovet av revisorer och personalchefer. Den anställde leasing organet tar ut en avgift utöver de anställdas löner, ungefär som personaluthyrningsföretag. Denna avgift är ofta lägre än kostnaden för hyra av mänskliga resurser experter och revisorer löner. Eftersom arbetstagarna inte anses anställda i koncernen i juridisk mening, personskador och arbetstagares ersättningsanspråk blivit ansvar för den anställdes leasing organet.

Anställd leasing är inte en perfekt lösning för en del företag dock. Eftersom arbetstagarna inte helt under kontroll av förvaltningen kan meddelanden bli ansträngda. Konflikter kan behöva förlikning av företrädare för den anställde leasing organet. Uppsägning av icke-produktiva arbetstagare får inte vara så enkelt som att dela ut rosa slips. Vissa fackliga avtal som förbjuder faktiskt användning av organ anställd leasing eller PEOs för att hindra företag från att lägga ut sina mänskliga resurser avdelningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.