Vad är Time Management?

Tidshantering är konsten att ordna, organisera, schemaläggning och budgetering en tid för att skapa effektivare arbete och produktivitet. Det finns ett överflöd av böcker, kurser, workshops, dag-planerare och seminarier om time management, som lär individer eller företag hur man ska vara mer organiserad och mer produktiva. Tidshantering har blivit allt viktigare de senaste åren tack vare 24 /7, upptagen värld som vi lever.

tidsplanering är viktigt för alla. Även om time management böcker och seminarier som ofta rum sitt fokus på företagsledare och företag, är time management också avgörande för studenter, lärare, fabriksarbetare, yrkesverksamma och beslutsfattare hem. Tidsplanering är kanske mest avgörande för den person som äger sitt eget företag eller som driver en rörelse ut från hemmet. Hantera arbete och hem under samma tak tar en speciell typ av time management.

En viktig aspekt av tidsplanering är att planera framåt. Ibland innebär framgångsrik tid förvaltningen sätta i mer tid i början för att omorganisera sitt liv. Även om många time management böcker och undervisning skiljer sig åt i deras förslag, de flesta är överens om att det första steget för effektiv tidsplanering är att organisera arbetsytan eller i hemmet. Även om ett schema är väl beställt, men kontoret och register är en katastrof, tid går till spillo försöka arbeta effektivt i en oordnad plats.

Efter rengöring, rensning, och omorganisera hemma eller på kontoret, nästa steg i Temne förvaltning är att titta på all verksamhet som en deltar i under en vecka. Alla detaljer ska skrivas ner, inklusive den tid det tar att duscha, klä, pendla, delta i möten, ringa samtal, städa, laga mat, hämta barnen från skolan, ta dem till aktiviteter efter skolan, och äter måltider. Även omfatta tid för underhållning eller motion, till exempel bilkörning på gym, tar en promenad, titta på TV eller surfa på Internet.

Ofta när personer skriver ner varenda aktivitet, tycker de att det finns mycket lite tid kvar för att sova. Slutresultatet är att många verksamheter måste avskalad, avlägsnas, konsolideras, eller delegeras. Prioritera aktiviteter på en skala från ett till tre-varav ett är de viktigaste och tre är det minst-kan hjälpa till med denna uppgift.

Slutligen god tid förvaltning innebär att hålla en tidsplan för de uppgifter och verksamheter som har bedömts som viktigt. Att hålla en kalender eller daglig planerare är bra att stanna på uppgiften, men självdisciplin krävs också. Den mest effektiva att göra-lista i världen kommer inte att hjälpa någon som inte tittar på eller följa sin egen dagliga planerare.

Naturligtvis är den andra sidan av argumentet att komma ihåg att leva. Få ovanpå din time management, organisera er och vara på uppgiften, men lever ditt liv. Schema lite ledigt varje dag och minst en ledig dag varje vecka. Skall organiseras, men inte vara en slav till tidsplanering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.