Vad är Scatter-reklam?

Scatter reklam är en marknadsföring och reklam strategi som omfattar att använda sig av PR-butiker på ett behov när det behövs snarare än som en del av ett strukturerat och fokuserat reklamkampanj. Vanligtvis är scatter-reklam inte nödvändigtvis fokuserade på att nå en viss demografisk, men kastar ett brett nät i hopp om att nå rätt personer vid rätt tidpunkt. Det är inte ovanligt att företag och andra organisationer att använda strö reklam som en komplimang till sin huvudsakliga reklam.

Ett bra exempel på användningen av scatter reklam har att göra med användningen av TV-reklam. En stor del av kostnaderna i samband med kör en kabel eller sändningsnät omfattas av annonsintäkterna. Sponsorer som vill nå specifika demografi kommer att vidta åtgärder för att visa annonser i samband med programmering eller den tid på dygnet som är mest sannolikt att få sina produkter framför sina målgrupper. Detta innebär att mycket av reklamen gjort i TV är avsiktlig, fokuserad och anses vara riktade i stället för utspridda.

Däremot kan en sponsor också välja att ibland köpa samtalstid i tidsluckor som är utanför deras riktad TV-reklam. Den samtalstid är vanligen mindre önskvärda områden i programtablåer som inte redan begåtts lång sikt till andra sponsorer. Eftersom fläckarna är inte nödvändigtvis syftar till att nå kärnan publiken, är strävan kallad scatter reklam, det kan nå potentiella kunder i de mest önskvärda demografiska eller den kan nå en nischmarknad som är mer eller mindre outnyttjad av verksamhet till denna punkt.

Medan scatter reklam vanligtvis inte leder till försäljning som rival en riktad reklam strategi har metoden visat sig vara lönsam. I vissa fall öppnar användningen av spridningen reklam upp tillgång till ett helt nytt marknadssegment som företaget aldrig drömt skulle svara så positivt till sina produkter. Vid andra tillfällen, identifierar strö marknadsföring en nischmarknad som aldrig kommer att bli enorma, men det är värt uppmärksamhet i den övergripande marknadsföringsstrategin.

Ibland kallad överbliven reklam, inte skingra reklam innehar potential att förbättra riktade reklamkampanjer och ge inspiration till framtida reklam metoder. Eftersom scatter reklam ofta sysselsätter användningen av samtalstid att TV-nätverk och stationer har problem att fylla med reklam, är kostnaden för att utöva scatter-reklam ofta betydligt mindre än andra former av erbjudanden. Därmed står företaget förlorar relativt lite med scatter-reklam när du står att göra en betydande vinst för försöket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.