Vad är Print upphandling?

Termen ut upphandling används för att beskriva den process som används för att hantera utskrifter och relaterade kostnader. Många stora företag spenderar en stor summa pengar och personal tid att ordna för stora utskriftsjobb, eller tillhandahållande av trycktjänster inom organisationen. Syftet med tryckta upphandling är att administrera dessa kostnader genom att genomföra en serie strategiska upphandling begrepp.

Det primära begreppet i strategisk upphandling är att genom avancerad planering och konsoliderade verksamheter inköp, kan en organisation som är utsatta för betydande kostnadsbesparingar. Förutom faktisk minskning av kostnader, kan dessa processer leder till ett effektivare företagande och därmed ökad lönsamhet.

I de flesta större organisationer gör varje avdelning skall lämna en årlig budget på sina utgifter för året. I tryck upphandling är informationen i samband med tryckning kostnader överföras till inköpsavdelning. Upphandlingen är ansvarig för att granska den information och avgöra om det finns några möjligheter till strategisk upphandling.

Ett vanligt förekommande exempel i tryck upphandling är broschyr utskrift. Många företag tillåter avdelningar att hitta sin egen skrivare, förhandla fram ett pris baserat på deras volym och välja den typ av broschyren de vill ha. I tryck upphandling, kontrakt förhandlas fram och undertecknas med en kort lista med leverantörer, baserat på den budgeterade volymen på verksamheten för året. Alla avdelningar gynnas av ett lägre pris per sida, samt de besparingar i arbetstid lokalisera flera olika leverantörer och be om offerter.

Denna typ av strategiskt inköp fungerar bäst i en organisation som åtagit sig att minska kostnaderna. Frågor kring leveranstider, besluta om deltagandet är obligatoriskt eller frivilligt och kundfrågor service måste lösas internt. Prata med affärsanvändare att fastställa deras exakta krav och hitta gemensamma nämnare när det är möjligt.

Group köper är processen att kombinera de totala resurser som krävs för olika avdelningar och skapa en inköpsorder eller avtal. Avdelningarna kan vara fysiskt belägna i olika byggnader, med produkten krav, så länge som alla dessa produkter ingår i det ursprungliga avtalet. Denna praxis blir allt vanligare i offentlig och privat företag, där samma typ av objekt kan köpas för olika institutioner eller avdelningar.

administrativa kostnader är kostnaden för organisationen för hela upphandling betala cykel. Detta inbegriper löner och för stöd för upphandling personal, fakturahantering, kontrollera produktionen och lösa av leverantör undersökningar. Organisationer som kombinerar den totala kvantitet som anges för en bestämd tid skall kunna få lägre priser, baserade på en viss nivå i beställning. Bulk prissättning och förhandlingar är mycket viktigt när projektmålen ut upphandling. Pris och förhandlingar service är vanligen kompletteras med upphandling direktören eller ledande inköpsagent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.