Vad är Network Marketing?

Network marknadsföring är en affärsmodell som bygger på ett företag som distribuerar produkter och tjänster genom ett nätverk av fristående entreprenörer. Network marknadsföring är också populärt kallas multi-level marketing (MLM), affiliate marknadsföring och differentierad marknadsföring. Några av de mest välkända företagen inom nätverksmarknadsföring är världsomfattande Amway Corporation, Shaklee, Mary Kay, Tupperware och Avon.

För att förstå hur nätverksmarknadsföring fungerar kan det vara bra att tänka på en affärsmodell som de flesta konsumenter är vana vid, franchising. I en franchise, betalar en ägare ett bolag för rätten att göra affärer med hjälp av att företagets produkter, tjänster och namn. Moderbolaget åtar sig att ge ägaren med utbildning, utveckling, reklam och marknadsföring. Även namnet på utsidan av byggnaden är att moderbolaget från platsen ägs av en oberoende företagare.

Medan nätverk marknadsföring är egentligen inte ett franchiseavtal modell av verksamhet, fungerar det på liknande sätt. Faktum är att vissa stora MLM företag hänvisar till sin affärsplan informellt som "privata franchising". I nätverksmarknadsföring, distribuerar ett företag sina produkter och tjänster genom oberoende företagare (IBO) som i sin tur sälja dessa produkter och tjänster till kunder i sina egna.

Den viktigaste faktorn som gjort nätverksmarknadsföring så attraktivt är att oberoende företagsägare inte bara har möjlighet att sälja produkter och tjänster till slutkunder de har även möjlighet att expandera sin verksamhet genom att inrätta andra i sin egen företag också. Detta är allmänt känd som "sponsring" i MLM branschen. Sponsring andra tillåter ett företag att ägaren inte bara utnyttja vad han direkt säljer, utan även gör honom till vinst från försäljning produktionen av dem han har sponsrat.

Här är ett exempel på hur ett MLM företag fungerar: låt oss säga att Ägare One är en befintlig IBO som säljer $ 100 amerikanska dollar (USD) till ett värde av varor varje månad. Utöver alla detaljhandeln vinst han tjänar han också får en månatlig bonus för sin försäljningsvolym. Ägare man beslutar att utvidga sin rörelse och sponsorer Ägare Two.

Ägare Två utvecklar ett företag som också säljer $ 100 USD värde av varor varje månad. Liksom Ägare Ett erhåller Ägare Två en bonus för sin försäljningsvolym på toppen av alla detaljhandeln vinst han har gjort. Genom sponsring Ägare Två, Ägare En som har genererade $ 100 USD av försäljningen, är också krediteras för $ 100 USD produceras av Ägare Två. Därför Ägare Ett totala verksamhet försäljningsvolym anses vara $ 200 USD.

Om Ägare Två beslutat att utvidga sin rörelse och sponsorer Ägare Tre, Ägare Två skulle tillgodoräknas för försäljningsvolym som Ägare Tre producerar. Slutligen, eftersom Ägare En sponsrade Ägare Två skulle Ägare En också tillgodoräknas för försäljningsvolymen för både Ägare Två och Ägare tre. Det är denna förmåga att generera intäkter från olika källor som har gjort nätverksmarknadsföring en populär och lönsam affär för många.

På grund av strukturen i ett nätverk marknadsföring företag, många tror felaktigt att alla MLM företag är olagligt pyramidspel. I verkligheten legitima nätverksmarknadsföring företag inte pyramider. Tron att MLM företag är olagliga pyramidspel kan ha populärt slagit rot i 1975, när Federal Trade Commission (FTC) anklagade Amway Corporation för att vara ett olagligt pyramidspel. Men i 1979 en federal domare konstaterat att de nätverk marknadsföringsplan som används av Amway var verkligen en legitim affärsmodell. Beslutet i sin tur bidragit till att legitimera andra MLM bolag.

Detta betyder inte dock att alla företag som utger sig för att vara legitima företag, är. Den företagare som överväger att nätverksmarknadsföring ta hänsyn till dessa faktorer:

  • länge har företaget varit verksamt.
  • Initiala investeringar för att starta företag. Många seriösa företag kräver inte en stor startavgift.
  • Politiken produkt tillbaka av bolaget. Legitima företag kan i allmänhet för återsändande av produkter.
  • Mängden utbildning och utveckling tillgängliga för IBOS.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.