Vad är Metered Services?

Ibland kallad pay-per-användning eller mätt tjänster, uppmätt tjänster någon typ av betalning struktur där konsumenterna betalar bara för vad de faktiskt använder. Detta i motsats till modellen för att betala en fast avgift på en återkommande basis för att få obegränsad tillgång till en viss vara eller tjänst. Samhällsservice, t. ex. el och vatten är vanliga exempel på uppmätta tjänster.

Under årens lopp har företag experimenterat med användning av uppmätt tjänster i stället för traditionella fasta avgiften tjänster. Detta har varit fallet med teletjänster för företag och hushåll. Under decenniet av 1980-talet, många lokala telefon tjänsteleverantörer införas uppmätt tjänster som ett alternativ till fast månadsavgift betalt för lokala tjänster. Huvudprincipen är att abonnenten betalar en liten per minut avgift när ett inkommande eller utgående samtal har anställts. För abonnenter som inte använder sig av telefon en hel del var besparingarna på den månatliga telefonräkningen betydande. Gjorde dock tillkomsten av utbredda användningen av Internet och uppringda tjänster mätt tjänster för lokala telefoner opraktiskt för många abonnenter.

Uppmätt tjänster, förblir en fungerande fakturering struktur i många olika tillämpningar idag. Företag och privatpersoner att avtal om ett gratisnummer betalar ofta en fast avgift per minut för varje användning som genereras under den vanliga faktureringsperiod. Online-tjänster såsom musik nedladdning webbplatser tar ofta en per fil nedladdning avgift snarare än att erbjuda obegränsade nedladdningar för en fast månadskostnad. Det är vanligt med de flesta ljud-byråer konferenssamtalet att ta ut en per minut per anslutning avgift i stället erbjuda kunderna en fast avgift för obegränsad användning av specificerat antal anslutningar varje månad. Det finns även exempel på IT-konsulter som erbjuder mäts tjänster baserade på användning snarare än att ta ut en fast månadsavgift.

Många företag finner att uppmätta tjänster kan vara mer kostnadseffektivt i vissa situationer. I huvudsak tillåter användning av uppmätt tjänster för konsumenten att betala för bara vad han eller hon aktivt använder och inte något extra. Vissa företag erbjuder kunderna alternativ på betalning strukturer som tillåter kunden att välja en fast månadsavgift eller den rörliga mäts tjänster som ett sätt att låta kunden att avgöra vilka betalningsalternativ skulle vara lämpliga för kundens individuella situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.