Vad är Flygbolag avreglering?

Flygbolag avregleringar hänvisar till offentliga avgivit kontrollen över vissa delar av flygindustrin till flygbolaget företag. USA var ett av de första länderna att officiellt avreglera flygbolagen via Flygbolaget Avregleringen i 1978 års akt. EU och många andra regeringar har följt efter, vilket leder till en ökning av fri marknadsstrategier verksamhet inom hela industrin i himlen.

tidig användning av flygplan teknik var inriktad på godstransporter och vapen i stället för passagerartransporter. I USA i synnerhet, var planen först används ofta som ett post-transporterar transport enheter, snarare än för kommersiella flygningar. Eftersom posttjänsten är en federal industri, gjort det från början någon mening att hålla plan enligt federal lagstiftning. Med ankomsten av jet plan i mitten av 20th Century inriktades stora flygbolag företag att passagerartrafik, vilket leder till allvarlig stress på statliga organ tänkt att övervaka branschen.

Airline avreglering under 1978 års lag får privata företag att fastställa sina egna priser, destinationer och rutter. I de flesta länder som har genomfört någon form av flygbolaget avreglering, har resultatet en betydande nedgång i biljettpriserna eftersom flygbolagen måste nu konkurrerar om verksamheten. Under många reglerande lagar har flygbolagen tilldelades särskilda linjer och var tvungna att följa guider regeringen prissättning. Avregleringen gör att flygbolagen att specialisera sig och anpassa sin affärsmodell och tjänster för att skapa en fri marknad system.

I Europeiska unionen, flygbolag avreglering inleddes officiellt i slutet av 1990. Processen med att avreglera flygbolagen har stött på vissa komplikationer i europeiska länder, eftersom många skisserat statligt förvaltade flygbolag, som Air France, som fick skattebetalarna subventioner och sågs som det officiella flygbolag i landet. Många av dessa "flagga transporterar" flygbolag har lagt sig sedan avreglerande politik blev standard, eftersom de tar ut betydligt högre avgifter och misslyckas med att göra internationella partnerskap som öppnar upp nya marknader runt om i världen.

En av de viktigaste resultaten av flygbolaget avreglering är att skapa lågprisflygbolag. Dessa nystartade företag snedstreck typiska erbjudanden kundservice, såsom fria måltider och lounger passagerare, för att kunna erbjuda lägre priser. Genom att utnyttja mindre flygplatser, skärpning driftsbudgetar skära ned extra tjänster har lågprisbolag sett stor framgång över hela världen.

Ett stort problem med flygbolaget avreglering, särskilt i kölvattnet av den oerhört populära lågprisbolagen är misshandel av passagerare. Mardröm historier om passagerare instängd i plan på banorna i flera timmar eller till och med över natten leda många att tro att vissa statlig reglering krävs för att skydda passagerarnas rättigheter ombord flygningar. Eftersom regeringens intresse sträcker sig oftast bara så långt som att hävda flygplan säkerhet, passagerarna brukar överlåtas utan rättsliga möjligheter att stämma ett flygbolag för misshandel. Från och med den 21: a århundradet, har passageraren bill-of-rättigheter blivit ett hett ämne i hänsynen till industrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.