Vad är Corporate Etikett?

Corporate etikett kallas ibland affärsetikett och den är inställd på normalt överenskomna regler för att uppträda på företagsklimatet. I huvudsak inriktat på sätt för företaget och för dess enskilda spelare. Det har att göra med hur en person interagerar med kunder och andra företag. När etikett iakttas, har företaget möjlighet att en sömlös, artig front till resten av världen, vilket kan öka respekten världen ger det, vilket resulterar i en potentiellt mer lönsamma företag.

Några av de frågor som företagens etikett kan ta itu med bland annat artigt sätt att interagera med andra. Specifika beteenden och vanor knutna till människors sätt att tala personligen eller på telefon kan ändra hur andra uppfattar ett företag. Skriftlig kommunikation är lika viktiga och allt från en e-post till en formell skrivelse kan regleras av vissa regler, enligt etikett specialister.

Interaktion är inte bara begränsad till muntlig eller skriftlig kommunikation. Många grupper som specialiserat sig på undervisning företagens etikett undervisar också korrekt sätt för middagar med kunder eller andra företag. Folk kanske inte vet dessa regler automatiskt och dra nytta av undervisningen i bordsskick och lämplig mat konversation.

Andra ämnen ofta undervisas i företagens etikett klasser eller i böcker. Detta skulle kunna inbegripa hur man visa lyhördhet för kulturella skillnader och hur att placera människor i andra kulturer på deras lätta, eftersom många företag verkar på en multinationell nivå. Vissa etikett regler kan föreslå sätt att börja och sluta samtal, hur man introducerar gäster, eller hur man klär sig för näringslivet och för mer formella tillfällen.

En sak som böcker eller klasser inte alltid omfatta företagens etikett är enskilda bestämmelser eller protokoll som gäller för ett visst företag. Dessa regler kan omfattas av idén om tillämpad etik, där beteende är baserat på en viss moralisk kod företaget har uttryckt. Till exempel behöver en i etikett skulle vara att fastställa om eller hur att ta emot gåvor från kunder eller medarbetare, och om de tar emot sådana gåvor skulle kunna vara en intressekonflikt. Etikett skulle då behöva avgöra hur artigt att neka en gåva eller hur man acceptera det och vilka åtgärder som då krävs, som att skriva ett tack meddelande. Eftersom dessa regler kan variera något, de brukar behöva individualiseras.

Som nämnts finns det flera ställen att lära sig denna form av etikett. Många professionella kommer att arbeta med antingen fysiska personer eller företag för att hjälpa fram en mer maniererad arbetskraft och detta skulle kunna göras på ett seminarium nivå eller på ett privat basis. Etikett utbildare kan också utvärdera nuvarande nivåer på etikett som visas på en arbetsplats och göra rekommendationer om ändringar eller förbättringar som skulle kunna ge en större känsla av professionalism. Medan folk kan börja med några böcker i ämnet, ibland hyra en etikett specialist är en utmärkt idé om mycket omvandling måste göras, eller alternativt ett företag kan skicka en eller två personer till en etikett specialist vänta sig av dem att komma tillbaka och undervisa vad de lärt sig till andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.