Vad är telekommunikation?

Telekommunikation är en allmän term för ett brett spektrum av tekniker som skickar information över kortare sträckor. Mobiltelefoner, mark linjer, satellittelefoner och Voice over Internet Protocol (VoIP) är alla telefoni teknik-bara en teleområdet. Radio, TV och nätverk är några fler exempel på telekommunikation.

De flesta människor förknippar telekommunikation med modern teknik, omfattar strikt definition av begreppet primitiv och till och med gamla former av telekommunikation. Bland dessa är användningen av röksignaler som ett slags visuell telegraf. Puffar var tid ut genom att kväva en eld med en filt, sedan snabbt ta bort och ersätta filt. Ofta används av amerikanska indianerna kunde röksignaler kommunicera korta meddelanden över långa sträckor, om man antar en fri sikt.

Andra former av tidig telekommunikation inkluderar relä bränder eller beacons . Används foremostly i krig, relä bränder krävs en handfull män postat längs en rad kullar, med sista man närmast det område där truppen rörelse var väntat. När arméer sågs på avstånd, skulle han lätt en brasa. Elden kunde ses från en bra bit av nästa man i stafetten, som skulle i sin tur tända sin egen eld, och så bränderna tändes i rad längs området, skapa en effektiv telekommunikation signal som rest tillbaka över flera miles inom en relativt kort tid. Slutligen skulle den siste i stafetten ljuset en ledstjärna för att signalera sin armé under att motståndaren var en-route.

Ett arrangemang av ett fartygs flaggor och semaforer var andra former av telekommunikation. En semafor var en mekanisk anordning på toppen av ett torn med paddel-liknande blad eller flaggor. Enheten skulle ingå i en viss position för att förmedla information.

Under hela 19. Talet blev mobiltele mer sofistikerade med tillkomsten av el, vilket leder till telegraf, Morse kod och signallampor. En signal lampa, är den optiska versionen av telegraf, en kraftfull lampa med luckor som blockerar ljuset i långa eller korta löptider för att översätta till prickar och streck i morsekod. En HELIOGRAF är en annan optisk telegraf-en spegel för att reflektera ljus för att efterlikna en signallampa.

I det 20th århundradet, telekommunikationer nådde bortom vår planet. I juni 1969 såg världen och lyssnade när astronauterna gick på månen. Tjugo år senare, i augusti 1989, skulle vi se bilder av Neptunus kommer tillbaka från Voyager 2 rymdfarkoster, ridning radiovågor som färdats över ungefär tre miljarder miles (4,8 miljarder km) för att nå oss i ett ärende av ett par timmar.

framsteg inom telekommunikation har förändrat världen oändligt. Även fickor av mänskligheten en gång var isolerade från varandra, människor har nu flera sätt att se och höra vad som sker på andra sidan jordklotet i realtid. Satellitteknik, TV, Internet och telefoni hålla jorden kopplade i ett surrande sorl av interaktiva röster och bilder. Kort sagt har telekommunikationer kommit en lång väg från röksignaler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.