Vad är personalavdelningen?

Även känd som bemanningstjänster, personal tjänster omfattar rekrytering, screening, och ibland utbildning av nya medarbetare. Organen är ofta ut att ge personal för tjänster till organisationer som kanske inte har tid eller resurser för att fullgöra sina personalbehov. Personal byråer kommer ibland att specialisera sig på personal en viss typ av personal, såsom chefer, administratörer kontor, arbetare, eller ingenjörer. Förutom att placera jobbannonser för sina kunder, personal företag också skärmen jobbsökande genom en serie intervjuer, tester skicklighet, och kontroller referens.

företag som tillhandahåller personaltjänster ibland också kallas bemanningsföretag eller headhunters, och varierar från globala franchiseavtal till mindre, oberoende organ. Vissa byråer är specialiserade på rekrytering av tillfällig personal för organisationer som bara kräver en anställd på ett interimistiskt beslut, såsom att täcka en annan anställds tillfällig tjänstledighet eller för att ge extra personal under högsäsong. I dessa fall är tillfälligt anställd, eller "temp" en direkt anställd av personalen organ snarare än den organisation, som är kund hos byrån. Personal byråer ibland också ge en "temp-till-perm"-lösning som en del av deras personal tjänster, som kunden har möjlighet att hyra temp direkt efter mandatperioden med byrån.

Processen för screening ett jobb kandidat börjar när personal byrån har tagit kontakt med den enskilde, om han eller hon har svarat på en platsannons ut som det eller lämnat in en CV som skall beaktas för framtida positioner. Om myndigheten är nöjd med kandidatens CV kommer det att ordna en informell intervju med kandidaten. Intervjun består vanligen av den sökande uppfyller ett eller flera av myndighetens rekryterare, fylla i blanketter för att visa sin tillgänglighet och preferenser jobb och slutföra tester som rör det önskade området sysselsättning. Till exempel, en kandidat som söker arbete i administrativa funktioner kan provas för maskinskrivning hastighet, noggrannhet och ord färdigheter bearbetning. Den sökandes testresultat placeras sedan i sin egen fil med byrån, tillsammans med rekryteraren övergripande intryck av kandidaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.