Vad är livstidsgaranti?

Det är något om att köpa en produkt som lovar en livstids garanti som gör att människor känner stor omkring köpet. Tyvärr kan det livstids garanti innebär inte allt som konsumenten anser är en del av paketet. Här är några grunderna i livstidsgaranti att alla bör känna till innan man köper något.

För att vara rättvis, ingen säger en osanning när det hänvisas till en produkt som medför en livstidsgaranti. Det kan dock finnas olika meningar vars livslängd är i fokus för garantin. Medan vissa människor tenderar att tro att en livstids garanti ger komplett produkt ersättning så länge den enskilde äger objektet, som sällan är fallet.

När man tittar på det finstilta i den genomsnittliga garantin, blir det snabbt uppenbart att den tid som berörs är flera år att produkterna rimligtvis förväntas pågå. Denna tidplan är oftast bestäms av området forskning som utförs av tillverkaren. Forskning om produkten kommer att ta hänsyn till sådana faktorer som Genomsnittlig frekvens för användning, är den tid som de material som används för att skapa produkten förväntas senast, och huruvida produkten har sett en ökad användning som anses vara acceptabelt.

Lifetime garantier kan också fokusera på hur länge ägande. Till exempel kan den lokala ljuddämparen butiken erbjuder en livstidsgaranti för inköp av en ny ljuddämpare. Om man tittar på det finstilta ofta avslöjar att livstids garanti gäller endast så länge som kunden äger fordonet som fått den nya ljuddämparen. När fordonet säljs till en ny ägare, livstids garanti är ogiltig. Detsamma gäller i många fall med inköp som nya tak, bärbar lagring byggnader och dyra smycken.

Livstidsgaranti skiljer sig från en garanti, eftersom garantier tenderar att erbjuda helt eller delvis, utbytesservice på komponenter som objektet inom en viss uppsättning omständigheter. Som ett exempel kan en garanti på ett armbandsur omfatta byte av urverk i klockan, så länge som konsumenten inte kan bryta vattnet tätt eller välja att stanna kvar i vattnet under ett par timmar med vattenavvisande titta. Delta i varje beteende eller användning som tillverkaren bedömer som utöver hur produkten skall användas medför en garanti ogiltiga. Den livstids garanti, däremot, kommer att ge full ersättning inom perimetrar bestäms av tillverkningen för att definiera vad som menas med en livstid.

Det är inget fel med att köpa en produkt som bär ett livstidsgaranti. På många sätt är det bättre än en vanlig garanti. Det är dock viktigt att förstå exakt vad som menas med det livstidsgaranti erbjudanden före inköpet görs. Under dessa omständigheter kan konsumenten göra ett intelligent och välgrundat beslut om att köpa produkten eller leta efter något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.