Vad är kvalitet erfarenhet?

Kvalitet på erfarenhet eller QoE är ett subjektivt mått på hur mycket kunderna värderar sina erfarenheter av att arbeta med ett visst företag. Uttrycket i stenografi, betyder kundtillfredsställelse. På olika sätt, som säljer något, som önskar upprätthålla sunda företag, alla försök att definiera exakt vad kunden vill ha, vad de måste ha för att vara nöjd, och vad de tycker saknas av deras erfarenheter.

processen med att mäta kvaliteten på erfarenhet kallas subjektiv eftersom varje kund är unik. Mrs Smith kan gå till affären och hastighet henne kvalitet har lägre eftersom butiken har slut på sin favorit typ av bröd. Mrs Jones skulle kunna gå till samma butik å andra sidan, och vara oerhört nöjd eftersom kundtjänst var verkligen hjälpsam och en anställd hjälpte henne att hennes bil och lastat upp henne påsar för henne. Varje person har unika behov som kan påverka hur mycket de tycker om något, och även humör en viss dag kan påverka hur mycket du kan vara nöjd med kund /leverantör transaktioner.

igenom saker som undersökningar, dock kan säljare och tjänsteleverantörer börjar få en känsla av dominerande behov av en stor del av kunderna. Om ovan nämnda affär körs alltid av Mrs Smith favorit bröd, och det är ett populärt märke, då fler människor kan notera det på en enkät. Andra sätt att mäta kvalitet erfarenhet komma när försäljare och tjänster får klagomål. Om ett stort antal klagomål är lika, då kvaliteten på erfarenheter skulle kunna förbättras genom att ta upp dem.

Även subjektiva, ger utmärkt eller god kvalitet på erfarenhet är inte alltid en gissningslek. När nya företag att börja med har de ofta att fråga hur de kommer att behandla denna fråga. Genom att ha en god allmän kunskap om vad de flesta kunderna vill ha, och uppmärksamma när din verksamhet blir från marken till det du verkar sakna, kan du anpassa och förbättra kvaliteten på erfarenhet.

Det finns en annan sida att bedöma QoE: den ekonomiska ett. Även människor kan vara mer benägna att handla i en butik eller verksamhet om kvalitet erfarenhet är högre, högre priser för att ge mer behaglig upplevelse kan faktiskt vända en del konsumenter erfarenheter negativt. Företagare har ofta att göra en avvägning mellan att göra vad de ekonomiskt kan skapa positiva recensioner, och bibehålla en budget som inte kommer att skapa negativa känslor. Utgifterna för mycket på estetik, anställda, eller leveranser kan innebära att höja priserna och minska kundernas tillfredsställelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.