Vad är ett informationssystem Kiosk?

information Kiosken är ett stativ, monter, eller typ av lusthus som har en öppen sida, och inkluderar gratis informativ litteratur. Vissa kiosker av detta slag kan även en guide eller skötare som främsta syfte är att hjälpa guida besökarna genom att erbjuda information och rådgivning. Kartor, flygblad, små böcker och andra objekt kan vara tillgängliga för alla som besöker en information kiosk.

I Nordamerika, de flesta kiosker är av upplysande slag, även om vissa kiosker också fungera som små kiosker som säljer cigaretter, tidningar och andra objekt. Under hela resten av världen, en kiosk är vanligtvis en typ av plantskolor eller små skydd som liknar ett lusthus. Förutom traditionella kiosker, har datoriserat kiosker blivit ganska vanligt.

En dator kiosk är nära besläktad med en information kiosk, omfattar endast denna typ av bås enbart datoriserad information. I stället för den vanliga kiosk skötare, säkra datorer kan användarna få tillgång till värdefull turistinformation. Ofta är dessa strukturer kallade "pekskärm kiosker. "

Ordet "kiosk" är av persiskt ursprung, men det kan översättas till många andra språk. De första kiosker uppfanns av Seljuksen som ville lämna moskén lämnar marknaden med någon typ av skydd från väder och vind. Således var dessa kiosker knutna till sidorna av olika moskéer. Efter Seljuksen antog ottomanerna kiosken konceptet, sultaner bara ottomanska använt dessa kupolformade skyddsrum som ett slags kungligt residens. Europeiska ambassadörer som tillbringat en stor del av tiden i Turkiet var mycket imponerad över av turkiska kiosker, varför denna typ av byggnad är oerhört vanligt i hela Europa idag.

Många kiosker genom historien har förskönats av olika sultaner, kungar och andra härskare. Några av de bästa exemplen på dessa utarbeta kiosker omfatta Kaklat Kiosk och Bagdad Kiosk, båda belägna i Turkiet. Dessa kiosker ingår grand kolumner, olika nivåer och intrikata arkitektur.

Många växthus runt om i världen har modellerats efter turkiska kiosker. Dessa växthus har välvt tak, ibland upp i glas, stora kransar av exotiska blommor och inslag av turkisk arkitektur. Den moderna informationstekniken kiosken liknar sällan den ursprungliga Seljuk kioskerna på något sätt.

Från den genomsnittliga köpcentrum information kiosk till kiosker det huset säljare, dessa byggnader känns igen över hela världen. Besökare på någon del av världen tenderar att förstå att en information kiosken kommer att hålla värdefull turist material. Detta gör dessa små bås nödvändiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.