Vad är ett incitamentsprogram?

Ett incitamentsprogram är någon typ av program som motiverar deltagarna i vissa särskilt sätt genom att erbjuda dem någon form av belöning. Incitament kan användas i en mängd olika sätt och på många olika platser. De kan stimulera medlemmar i ett bolag för att uppnå vissa mål eller kanske Jumpstart extra lärande i ett klassrum. I program kommersiellt motiv används ofta i försäljningen industrin, men detta är uppenbarligen inte det enda sättet att människor kan inspireras till att åstadkomma mer.

När folk tänka att lägga till ett incitamentsprogram till anställda eller inlärningsmiljö De bör fastställa flera saker. Första bör människor har ett klart mål för hur de vill uppmuntra. De måste också ha en känsla för vilken typ av incitament som de ska erbjuda när anställda uppnå uppsatta mål.

Till exempel vill ha en försäljningschef för att se varje försäljare öka sin försäljning med 20%. Den ansvariga har att avgöra hur ett incitament som kan fungera. Detta kan vara pengar, en resa för två någonstans speciella, biljetter till en fantastisk konsert, eller många andra saker. En smart chef skulle kunna införa detta incitament med en affärslunch eller med utbildning syftar till att få säljarna att öka sin försäljning. Eftersom 20% är ett stort mål, kunde manager som också lägre mål med mindre vinster så att han uppmuntrar varje anställd att göra sitt bästa för att förbättra prestanda, och gör fler anställda glad eftersom flera av dem skulle "vinna" ett incitament pris .

Det finns många typer incitamentsprogram i skolorna också. Lärare kan ge små belöningar för ökad läsning, starka betyg, och medborgarskap eller för många andra saker. Som med verkställande försäljningschef måste läraren att sälja ett incitamentsprogram som något speciellt som gör att eleverna vill få den. Eftersom belöningar är oftast mindre, kan läraren faktiskt har större jobb att sälja ett sådant program. Han eller hon måste också vara mer känslig för problem som lägre utför eleverna i klassen kanske inte kunna väcka prestanda upp till en nivå som kan tjäna några incitament.

I klassrummet eller kontoret, ett incitamentsprogram fungerar inte bra i de flesta fall om det inte är rutin respekt för studenter eller anställda. Människor tenderar att vara mer produktiva om de är lyckligare, och det innebär att ett incitamentsprogram aldrig kan ta över platsen för skickliga hantering eller undervisning som respekterar. I stället bör ett sådant program ses som en utväxt av ett redan raffinerade och kunnig ledning eller undervisning tillvägagångssätt. Om det inte är, det löper risken att bli hånad istället för att skapa spänning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.